Skip to content

Дніпропетровщина потрапила в ТОП областей з найбільшою кількістю пропозицій роботи

Дніпропетровщина потрапила до списку областей з найбільшою кількістю пропозицій роботи

У червні кількість вакансій на платформі Work.ua знизилася на 2%, але все ще перевищує 110 тисяч. Зокрема, було розміщено 110 922 пропозиції роботи. Дніпропетровщина зберегла другу позицію за кількістю вакансій, не зазнавши змін порівняно з травнем, – передає «Наше Місто» з посиланням на Інспекцію з питань праці та зайнятості населення  Дніпровської міської ради.

У п’ятірці лідерів за кількістю вакансій відбулися зміни: Харківщина вибула через ситуацію на лінії фронту, що призвело до зниження кількості пропозицій на 7%. Водночас, збільшилась кількість вакансій в Івано-Франківській (+5%), Хмельницькій, Черкаській та Миколаївській областях (+2%).

Фото: Інспекція з питань праці та зайнятості населення Дніпровської міської ради

Освітяни та юристи залишаються затребуваними вже другий місяць поспіль. Цікаво, що у червні суттєво зменшилася кількість вакансій у готельно-ресторанному бізнесі та сфері обслуговування. Найпомітніше зросла кількість вакансій для адвокатів (+25%), вчителів початкових класів, хіміків (+23%), завідувачів складу (+13%), кур’єрів, кухарів на мангал, зварювальників (+10%).

Влітку на ринок праці виходить багато людей без досвіду, зокрема студентів і випускників. Це відображається на запитах роботодавців: кількість вакансій для людей без досвіду збільшилася на 3% порівняно з травнем, а для студентів – на 5%. Крім того, роботодавці частіше позначають свої вакансії як такі, що підходять людям з інвалідністю (+8%) та пенсіонерам (+11%). Вакансій для ветеранів стало більше на 10%.

Пропозицій дистанційної роботи стало на 2% менше, а вакансій, де вимагається знання англійської, на 3% менше. Проте це падіння відповідає загальному зменшенню кількості вакансій і, ймовірно, не є довгостроковою тенденцією. У червні було розміщено 4 692 вакансії з бронюванням.

Ринок праці змінювався нерівномірно не лише у розрізі областей, а й категорій. У 6 категоріях-лідерах за кількістю пропозицій роботи вакансій поменшало, а у 4 – навпаки, побільшало, хоча не суттєво:

  • Сфера обслуговування: 20 171 вакансія, -4% до травня
  • Робочі спеціальності, виробництво: 18 619, -3%
  • Роздрібна торгівля: 13 733, +1%
  • Продаж, закупівля: 13 533, -5%
  • Логістика, склад: 11 398, +1%
  • Готельно-ресторанний бізнес, туризм: 11 009, -8%
  • Адміністрація, керівництво середньої ланки: 9 786, +0,2%
  • Транспорт, автобізнес: 9 244, +1%
  • Медицина, фармацевтика: 7 688, -1%
  • Бухгалтерія, аудит: 7 517, -2%

Найвища конкуренція серед шукачів роботи спостерігається за віддалені посади. Понад 14% кандидатів шукають онлайн-роботу, хоча кількість таких вакансій зменшується. Найпопулярнішими серед шукачів є сфери ЗМІ, IT, культура, дизайн та топменеджмент. Найвищу конкуренцію спостерігають на позиціях Front-end програмістів, вебдизайнерів, директ-менеджерів, тестувальників, відеомонтажерів, копірайтерів та інших.

Роботодавці отримують найменше відгуків на вакансії у сферах виробництва, охорони, транспорту, будівництва та сільського господарства.

Зарплатні тенденції

Протягом останніх трьох місяців середня зарплата на ринку праці складала 20 000 грн. У червні цей показник зріс на 2,5% до 20 500 грн. Найбільше зростання зарплат спостерігалося у сфері охорони та безпеки (+9% до травня, 41 000 грн). Також зросли зарплати у сферах сільського господарства, продажу, фінансів, обслуговування, бухгалтерії та готельно-ресторанного бізнесу.

Найвищі середні зарплати у червні отримували водії-міжнародники, медіабайери (50 000 грн), висотники, рихтувальники (42 500 грн), зубні техніки, рієлтори, тонувальники (40 000 грн), автослюсарі, арматурники, бізнес-аналітики, медіапродюсери (37 500 грн).

Літо зазвичай вважається низьким бізнес-сезоном, зокрема у сфері найму. Проте роботодавці продовжують пошук співробітників і підвищують зарплати. Перший тиждень липня показав, що у Дніпрі навіть різноробочим готові платити у два рази більше за середню зарплату.

Нагадаємо, раніше ми писали: До 60 тис. грн на місяць: ТОП найбільш високооплачуваних вакансій у Дніпрі.

Читайте також: ТОП високооплачуваних вакансій у Дніпрі та області.

Фото: з відкритих джерел.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: