Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Безкоштовна путівка в санаторій: хто з дніпрян має право та як отримати

Хто з дніпрян має право на безкоштовні путівки

Літо – традиційний час відпочинку та оздоровлення. У Дніпрі представники пільгових категорій мають право на санаторно-курортне лікування за рахунок міського бюджету. Хто може розраховувати на безкоштовний відпочинок і що для цього потрібно – журналістам «Наше місто» розповіла начальниця відділу з питань оздоровлення населення управління соціального захисту департаменту соціальної політики ДМР Ольга Мироненко.

– Департамент соціальної політики міської ради здійснює організацію санаторно-курортного лікування за кошти міського бюджету представників пільгових категорій, – повідомила Ольга Мироненко, начальниця відділу з питань оздоровлення населення управління соціального захисту департаменту соціальної політики ДМР. –

Це особи з інвалідністю і супроводжуючі, учасники бойових дій в Афганістані та на території інших держав, мешканці, що постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи першої та другої категорій.

Департамент організовує оздоровлення шляхом укладання тристоронніх договорів. Важливо, що мешканці Дніпра мають право вільного вибору санаторно-курортного закладу, а також дати оздоровлення.

Ольга Мироненко – начальниця відділу з питань оздоровлення населення управління соціального захисту департаменту соціальної політики ДМР

-За договором, департамент відшкодовує санаторно-курортним закладам оздоровлення дніпрян після їхнього прибуття  до міста, тобто за фактичну кількість днів перебування у закладі, – сказала Ольга Мироненко. – Для кожної пільгової категорії визначено певний термін оздоровлення. Для дітей з інвалідністю із супроводжуючими – 21 день, для громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, та учасників бойових дій в Афганістані та на території інших держав – 18 днів.

Щоб отримати путівку на санаторно-курортне лікування, пільговикам необхідно звернутися до управління соціального захисту населення за місцем проживання. З собою потрібно мати певний перелік документів.

– Потрібно надати заяву про бажання оздоровитись в поточному році та медичну довідку №70, – підкреслила Ольга Мироненко. – Також необхідно мати при собі копію паспорта, ідентифікаційного номеру та посвідчення, що засвідчує статус особи. Направлення громадян на санаторно-курортне лікування здійснюється виключно за принципом черговості.

Оздоровча кампанія проходить з 1 квітня по 30 листопада поточного року. Дехто з представників пільгових категорій вже пройшов курс оздоровлення, а інші лише планують його.

Фото: Володимира Федорищева.

Категорія: Влада, Інтерв'ю, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Тема дня

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: