Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ У ДТЕК Дніпровські електромережі розповіли про оновлені графіки та коли світла стане більше

Михайло Чернов

ДТЕК про оновлені графіки та коли світла стане більше - Наше Місто

В Дніпрі містяни останнім вкрай схвильовані тривалими відключеннями електроенергії, які тривають по 7 та більше годин. Стан справ прокоментував Андрій Терещук, гендиректор ДТЕК Дніпровські електромережі  під час брифінгу в прес-центрі “Відкритий”, який також відбувався під час відключення світла, повідомляє Наше місто.

Керівник  ДТЕК Дніпровські електромережі нагадав, що у Дніпропетровській області з кінця червня запроваджені оновлені графіки стабілізаційних відключень. Вони дозволять більш стабільно та прогнозовано пройти літні піки навантаження на енергосистему.

Як відомо, енергетика України вкрай суттєво постраждала внаслідок жорстоких ворожих ударів навесні цього року. Це вивело з ладу основну частину генеруючих потужностей по всій країні, в тому числі –   в Дніпропетровській області. 

Тож в країні наявний надзвичайний дефіцит електроенергії. Національний оператор розподілу Укренерго щовечора повідомляє кожну область, зокрема – й Дніпропетровщину – про обсяг електрики на наступну добу. Зі свого боку  енергетики ДТЕК Дніпровські електромережі мають виконувати команди державного «Укренерго» і знизити рівень електроспоживання, зазначає Андрій Терещук

Усі споживачі розподілені на 6 груп, які відключаються та підключаються за графіком. На 60% відключення відбуваються автоматично.  Виняток – об’єкти критичної інфраструктури, які мають завжди бути зі світлом: лікарні, об’єкти водопостачання, КНС та ін. Певні будинки, які знаходяться на одній “гілці” з об’єктами критичної інфраструктури, енергетики нерідко відключають вручну, щоб на вимогу Укренерго зменшувати енергоспоживання.

В ДТЕК Дніпровські електромережі наголошують, що усі групи споживачів отримують світло порівну. За умовний тиждень з 1 по 7 липня клієнтам від 1 до 6 групи світло в середньому надавалось бІля 12,8 годин на добу. Також енергетики прикладають надзвичайних зусиль задля того, щоб оперативно ремонтувати та відновлювати енергетичні об*єкти, які можуть виходити з ладу, та відновлювати можливість постачати людям електрику.

Дізнатися про графіки відключення по кожному конкретному будинку можна на відповідній сторінці на сайті  ДТЕК Дніпровські електромережі, а також у чат-ботах у Вайбер та Телеграм


Як відомо,  на цих графіках сірим кольором позначено планове відключення, світло-сірим – вірогідне відключення.

Керівник ДТЕК  Дніпровські електромережі Андрій Терещук зауважив, що щодня на собі відчуває стан справ:

– Сьогодні світло у мене вдома відключили близько 4 ранку, увімкнули після 11-ї. Загалом 7 годин 18 хвилин не було електрики, – зазначив він.

Сподіватися на покращення ситуації з енергопостачанням можна близько початку серпня, зазначив  Керівник ДТЕК  Дніпровські електромережі. До того часу мають завершитися ремонтні цикли на низці генеруючих енергетичних об’єктів в України, тож дефіцит енергії має зменшитися.

Читайте також: Альтернативна енергетика у Дніпрі: чи ефективні сонячні панелі та вітряки

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: