Skip to content

У Дніпрі створили петицію проти нерівномірних відключень світла

У Дніпрі створили петицію проти нерівномірних відключень світла

Мешканці Дніпра б’ють на сполох через нерівномірне відключення світла в місті. Тому було створено петицію проти дискримінаційного розподілу електроенергії, – пише «Наше Місто» з посиланням на сайт Електронних петицій.

Згідно з петицією, зареєстрованою на сайті Кабінету Міністрів України, деякі будинки та вулиці Дніпра залишаються без світла від 7 до 18 годин на добу протягом тижня, тоді як інші будинки мають стабільне електропостачання. Особливо гостро цю проблему відчувають на собі мешканці груп 1 та 5, які часом не мають світла понад 16 годин на добу.

Автори петиції стверджують, що такі дії ДТЕК порушують ст. 60 пунктів 1 та 2 Закону України “Про захист прав споживачів”, а також статті Кримінального кодексу України: 113 (диверсія), 161 (порушення рівноправності громадян), 356 (самоправство), 364 (зловживання владою або службовим становищем), 367 (службова недбалість) та 442 (злочини проти людяності).

Окрім того, жителі Дніпра наголошують, що компанія ігнорує наказ Міністерства енергетики від 15.10.2015 № 654, який встановлює максимальну тривалість відключення електроенергії до 6 годин на добу.

«Постійні та тривалі відключення призводять до знищення побутової техніки, псування продуктів харчування та ліків, створюють небезпечні умови в періоди сильної спеки та погіршують якість життя людей», – йдеться у петиції.

Тому автори петиції закликають уряд втрутитися у ситуацію та вжити заходів щодо забезпечення рівного доступу до електроенергії для всіх жителів Дніпра.

Підписати петицію можна за посиланням.

Нагадаємо, раніше ми писали: Чому у сусідів є світло, а у мене немає: відповідь гендиректора ДТЕК.

Читайте також: Названо список приладів, які краще не підключати до генератора.

Фото: з відкритих джерел.  

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: