Site icon Наше Місто

Ліфт і домофон можуть працювати без світла: як зробити у будинках Дніпра

Ліфт та домофон можуть працювати без світла: як зробити у будинках Дніпра

Дніпряни знаходять інноваційні рішення для покращення життя під час відключень електрики. Так, в одному з будинків провели експеримент та встановили систему, яка дозволяє працювати ліфту та домофону без світла, – пише «Наше Місто» з посиланням на прес-службу міськради.

В рамках експерименту, організованого департаментом з питань самоорганізації населення Дніпровської міської ради та ліфтовою організацією, на ж/м Покровському, 5-Н було встановлено унікальну систему. Ця система дозволяє ліфту, при вимкненні світла, доїхати до найближчого поверху, щоб люди могли вийти. Завдяки цій інновації, мешканці багатоповерхівок зможуть значно комфортніше переживати періоди відсутності електроенергії.

«При перших вимкненнях світла доволі часто навіть не виходила з квартири. Бо живу на сьомому поверсі. Зараз не боюся користуватись ліфтом — при відключенні світла підйомник дотягує до найближчого поверху і можна спокійно вийти. Це гарна новація, таких би побільше», — ділиться мешканка будинку буд. 5-Н на ж/м Покровський Ірина Валах. 

А в ОСББ «Моніторна, 2» ще взимку 2023-го винайшли спосіб, як заживити домофони, аби вони працювали і під час відключень. 

«У нас просто в одне із вимкнень сталась неприємна ситуація у 3 підʼїзді: хтось зайшов та сходив у туалет «по-великому». Ми дізнались, що можна придбати павербанк, який підключається до домофона. Провели цей експеримент в одному з під’їздів. І зараз вже 6 під’їздів мають таку систему. І камери, і домофони можуть працювати на такому павербенку щонайменше 7 годин. І коли світло вмикається, вони доволі швидко заряджаються», — розповів голова ОСББ «Моніторна, 2» Владислав Фролов. 

Нова система безпеки у будинках Дніпра дарує мешканцям спокій та комфорт. Жителі багатоповерхівок щиро радіють, адже завдяки інноваційній системі безпеки їхні домівки стали значно безпечнішими. Тамара Федосіївна, мешканка одного з таких будинків, згадує, що раніше їй було лячно виходити на вулицю, адже у дворі часто збиралися підозрілі особи. Але тепер завдяки ініціативі, як каже мешканка, більше боятися нічого.

Ці проєкти у будинках дніпрян тепер можна виконати за програмою співфінансування. 

«Наші будинки ОСББ та ЖБК у Дніпрі, коли зіштовхуються з якимись труднощами, доходять до інноваційних рішень. Багато хто встановлює резервне живлення або ж сонячні панелі. Тож на сьогодні ми пропонуємо ці інноваційні заходи впроваджувати у будинках ОСББ за програмою співфінансування. Наприклад, якщо подаєтесь на капітальний ремонт ліфту, то система дотягування до поверху буде також додана. Нагадаю, що за програмою співфінансування капітальний ремонт підіймачів можна зробити за 10 % від суми, 90 % надасть місто. Щодо резервного живлення, то його теж можна зробити разом із ремонтом електрики, але за 25 % від суми», — розповів начальник організаційного відділу департаменту з питань самоорганізації населення Дніпровської міської ради Владислав Макарець.

Проконсультуватись щодо проєктів, які можна впровадити за програмою співфінансування, можна за телефоном: 063-340-94-77.

Нагадаємо, раніше ми писали: У Дніпрі шукають соціальних працівників та медиків: як отримати роботу.

Фото: прес-служба міськради.

Категорія: Важливо, Влада, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version