Site icon Наше Місто

Дніпро позбувається амброзії: у місті знайшли екологічний спосіб боротьби

Боротьба з амброзією у Дніпрі

У Дніпрі зафіксовано значне скорочення амброзії в зелених зонах, де кілька років тому застосовували агрохімічний метод ліквідації. Про це повідомив незалежний експерт Руслан Масненький, пише “Наше місто”.

Зелена зона в Шевченківському районі Дніпра. Незалежний експерт перевірив це місце на наявність нових паростків амброзії.

Експерт перевіряє місцевість на наявність нових паростків амброзії

-Тут декілька років тому провели ліквідацію амброзії агрохімічним методом. Тобто вдалося зменшити присутність амброзії до 85-90 % на деяких локаціях, у деяких місцях вогнища перетворилися лише на поодинокі сходи, — розповів Руслан Масненький, незалежний експерт з ліквідації карантинних рослин у населених пунктах.

Важливим фактором є використання безпечного та екологічного препарату, який не шкодить людям, тваринам та навколишньому середовищу. Цей біологічний інсектицид, на відміну від токсичних аналогів, дозволений до застосування в населених пунктах.

Боротьба з амброзією у Дніпрі

-Аналогів в Україні немає. Більшість подібних, що використовуються в сільському господарстві, не можна використовувати у населених пунктах, тому що вони токсичні й можуть шкідливо вплинути на ґрунт та на екосистему. Препарат наноситься на всю рослину й одразу діє — паросток ніби «зав’ядає». Препарат, на відміну від інших, не зашкоджує різнотрав’ю, тому знищується фактично одна рослина, трава відновлюється, — додав незалежний експерт.

Кожну локацію інспектують на доцільність проведення таких заходів. У першу чергу до списку оброблення входять місця загального користування.

Ярослав Крисько, заступник директора – начальник управління охорони навколишнього середовища департаменту екологічної політики ДМР

-У Дніпрі цьогоріч загальна кількість обробки рослин на території міста — близько 90 гектарів. Але боротьба з алергенними рослинами — це обов’язок не лише органу місцевого самоврядування, а й мешканців приватного сектору та підприємств. Це ліквідація бур’яну на прилеглих територіях. У разі фіксування фактів бездіяльності складатимуться протоколи за порушення правил благоустрою території міста. Це адміністративна відповідальність, — зазначив Ярослав Крисько, заступник директора – начальник управління охорони навколишнього середовища департаменту екологічної політики Дніпровської міської ради.

Завдяки спільним зусиллям міської влади та жителів Дніпра, зелені зони міста стають не лише комфортними місцями для відпочинку, але й безпечними для здоров’я.

Фото: НМ.

Читайте также: Тваринку чи другу половинку: кого виберуть дніпряни (опитування).

Категорія: Влада, Новини Дніпра, Новини здоров'я Дніпра, Тема дня

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version