Site icon Наше Місто

Де у Дніпрі можна випити каву та прочитати цікаву книгу

Кава та книга – це ідеальне поєднання! У Дніпрі є заклади, де можна замовити смачну каву та почитати щось цікаве. Журналіти “Нашого Міста” зібрали для вас 5 літературних кав’ярень Дніпра

Ніша

Книгарня-кав’ярня “Ніша” – затишний простір в центрі Дніпра.

Ідея і мрія відкрити книгарню-кав’ярню довго жила з нами. Я (Галина) працювала у видавництві, згодом – з аудіокнижками. Люблю читати, скільки себе пам’ятаю. Олег своє життя пов’язав з кавою. Він може невтомно розповідати про неї годинами. Тому ми вирішили об’єднати ці наші суперсили в одному закладі. Не секрет, що в Києві давно почався бум на книгарні. Дивлячись на Дніпро, ставало дуже сумно: засилля російської та піратської книжки, наявні книгарні знаходяться у не дуже зручних локаціях, не пропонують атмосфери, яку чекають книголюби. Тому, коли нам трапилося приміщення, де тепер знаходиться «Ніша», вирішили діяти. Це було в січні, коли новини вганяли в депресію, проте хотілося робити щось тут і зараз”, – розповідає засновниця.

Адреса: проспект Д.Яворницького, 67

Книгарня-кав’ярня «Вперта коза»

Тут можна насолодитися улюбленою книгою за чашкою ароматної кави, а стильний інтер’єр створений в стилі “важкого люксу” з безліччю цікавих деталей, зробить атмосферу максимально казковою. Раніше цей проспект називався на честь Олександра Пушкіна, тож наприкінці першої зміни команда книгарні урочисто розбила тарілку із зображенням російського класика — у знак символічного відмежування від минулого. Ключовий елемент логотипа книгарні — коза, яка рогами суне стосик книжок. Його розробила дизайнерка @vladlena.fineart. Для розроблення логотипа вона вивчала обкладинки українських книжок та шукала автентичні форми літер. А маленьку квіточку для нього вона побачила на форзаці однієї книжки й відтворила, додавши трохи етнічності.

Адреса: проспект Лесі Українки, 3

Маємо простір

Затишне місце з трьома залами, де проводять лекції, зустрічі, свята та просто п’ють каву

Адреса: Вул. Сергія Єфремова, 22

Horizontal

Фішка закладу в тому, що тут ви можете взяти будь-яку книгу, принести свою чи обміняти безкоштовно.

Адреса: Вул. Олеся Гончара, 8

Culturist


Тут зібрали цікаві книжки та журнали про каву й не тільки, які ти можеш погортати під час своєї перерви.

Адреса: Проспект Яворницького, 26

Фото з відкритих джерел

Раніше ми писали, що в наші області є справжні Мальдіви – озера на Дніпропетровщині варто відвідати

Категорія: Афіша, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version