Skip to content

Випускниця з Дніпра розповіла, як їй вдалося скласти всі 4 предмети НМТ на 200 балів

Випускниця з Дніпра розповіла, як їй вдалося скласти всі 4 предмети НМТ на 200 балів

Учениця Дніпровського ліцею №111 склала Національний мультипредметний тест з чотирьох предметів на 200 балів. З дитинства Софія прагнула до навчання і в підлітковому віці мріяла про високі оцінки. Вона планує вступити на бюджетну форму навчання до київського університету. Як їй вдалося досягти таких результатів і які емоції вона переживала після складання тесту – дізнавалися журналісти ДніпроTV, – пише «Наше Місто».

Софія досягла максимальних результатів у чотирьох предметах НМТ: українська мова, література, математика та історія України. Незважаючи на повітряну тривогу під час тесту, дівчина змогла зосередитися і отримати відмінні бали.

«НМТ було одразу в укритті школи, мені дуже пощастило, що воно було таке прозоре, знаєте не тиснули стіни підвалу зовсім, і були дуже привітні інструктори, тому, в принципі, я не хвилювалась, коли виконувала самі завдання, бо я була впевнена у своїх знаннях, я була зосереджена, щоб виконати свою роботу», — розповідає Софія Головко.

Дівчина зазначила, що час на екзамені пройшов непомітно. Хоча насправді на написання НМТ пішло 4 години. Перший блок тривав дві години і включав українську мову та математику. Потім була 20-хвилинна перерва, і ще дві години на історію України та предмет на вибір.

Одинадцятикласниця обрала українську літературу як четвертий предмет і мріє стати філологом, навчаючись у київському університеті. Після отримання результатів Софія не змогла стримати емоцій.

«В результаті я записала всі бали на аркуш, і тільки от коли я вже йшла до особистих речей і виходила з екзамену, до мене нарешті дійшло, що це максимальний результат з усіх предметів, я просто розплакалась від того, як це було не очікувано», — ділиться Софія.

Софія почала підготовку до НМТ з вересня 2023 року і радить школярам не хвилюватися, не зазубрювати матеріал, а вірити у свої сили. Класна керівниця Софії, Олександра Сало, розповіла, що дівчина з першого класу була активною у навчанні та шкільних заходах.  Викладачку переповнює гордість за свою ученицю, адже вона єдина з області, хто склав усі предмети на 200.

«Не можна сказати, що вона тільки навчалась, вона завжди була в русі, вона ніколи не пропускала тих моментів, коли можна взяти участь у заходах, які проходили в школі, щоб це не було: концерти, танці якісь там, пісні, фестивалі», — згадує Олександра Сало, класна керівниця Софії.

Мати Софії, Олена Головко, також горда за доньку.

«З дитинства любила вчитися, я ніколи її не примушувала, ніколи не контролювала, непотрібно було питати, чи зробила вона уроки. В неї чіткий був графік, вона приходила зі школи, 1,5 години вона відпочивала, і сідала за навчання. Я її підтримувала, вона казала, що мріє хоча б про одну 200, на що я їй казала, ну якщо буде 190 це ж не головне, щоб ти не засмутилася, головне знання, 200 чи ні, — це просто оцінка», — каже мати Софії.

Після складання НМТ Софія з полегшенням видихнула і тепер готує документи для вступу до університету та переїзду в інше місто.

Нагадаємо, раніше ми писали: У Дніпрі 77 випускників отримали 200 балів за НМТ.

Категорія: Відео, Новини Дніпра, Освіта, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: