Skip to content

Внаслідок влучання у лікарню «Охматдит» понад 50 дітей отримали поранення

Внаслідок влучання у лікарню «Охматдит» понад 50 дітей отримали поранення

Вчора, 8 липня, окупанти влучили у дитячу лікарню «Охматдит» у Києві. Наразі аварійно-рятувальні роботи на території завершено. На жаль, внаслідок жорстокого обстрілу загинули 2 людини. Понад 50 маленьких пацієнтів отримали поранення, – пише «Наше Місто» з посиланням на фейсбук-сторінку лікарні.

На момент атаки в лікарні перебувало 627 дітей, маленьких пацієнтів. 50 з них отримали поранення. 465 дітей, які потребували планового лікування, були обстежені та тимчасово виписані додому. 94 дитини, з них 8 поранених під час обстрілу, були доставлені до інших лікарень Києва. Евакуація пацієнтів «Охматдиту» була завершена.

Наразі 68 дітей продовжують лікування у вцілілих корпусах лікарні.

На жаль, обстріл завдав значних руйнувань:

  • Корпус токсикології з відділенням хронічних та гострих інтоксикацій, де дітям проводять діаліз, повністю зруйновано.
  • У старому хірургічному корпусі вибито майже всі вікна, значно пошкоджені два хірургічні та два соматичні відділення, відділення інтенсивної терапії та операційний блок.
  • У новому корпусі, зведеному лише нещодавно, пошкоджено 13 відділень, з яких 8 – хірургічні, 5 – онкологічні, дві реанімації, операційний блок, відділення радіології та променевої терапії. Також постраждала єдина в країні онкогематологічна лабораторія.

Незважаючи на трагедію, колектив Охматдиту робить все можливе, щоб якнайшвидше відновити лікарню та продовжувати надавати допомогу маленьким пацієнтам.

Нагадаємо, що вчора у Дніпрі пролунала серія вибухівВнаслідок атаки громадський транспорт змінив маршрути. Міський голова Борис Філатов повідомив, що постраждали житловий будинок та СТО. Він прокоментував ситуацію з місця подій. За словами голови ДніпроОВА Сергія Лисака, у місті є поранені через ракетний удар. Пізніше стало відомо, що 1 людина загинула і 6 поранено.

Вчора Президент України Володимир Зеленський заявив, що під удар росіян потрапили: Київ, Дніпро, Кривий Ріг, Слов’янськ, Краматорськ. Понад 40 ракет різних типів випустила росія. У Дніпрі десятки комунальників у 40-градусну спеку ліквідували наслідки масованої ракетної атаки. Вони продовжили працювати 9 липня, вже добу працюючи на місцях ударів.

Фото: фейсбук-сторінка НДСЛ Охматдит.

Категорія: Війна, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна, Фотогалерея

Позначки: , , , , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: