Skip to content

У Києві під час розбору завалів «Охматдиту» знайшли тіла двох дітей та їхньої матері

У Києві під час розбору завалів «Охматдиту» знайшли тіла двох дітей та їхньої матері

Внаслідок жорстокого ракетного обстрілу російськими окупантами житлових кварталів Києва загинули четверо дітей. Серед них двоє – брат і сестра, тіла яких дістали з-під завалів. Там же була і їхня мати, – пише «Наше Місто» з посиланням на Dnepr.info

Як повідомила уповноважена президента України з прав дитини та дитячої реабілітації Дар’я Герасимчук, рятувальники під час розбору завалів виявили тіла 9-річної дівчинки, 11-річного хлопчика та їхньої матері.

«Ці діти, яких дістали з-під завалів, це дівчинка 9 років і хлопчик 11 років та їхня мама. Ці діти точно не чекали, що сьогодні їхнє життя закінчиться», – сказала вона.

Герасимчук також додала, що під завалами лікарні «Охматдит» ще можуть діти. Водночас вона наголосила, що це була не просто лікарня, а найкраща дитяча лікарня України.

Станом на зараз відомо, що російська ракета забрала життя 4 дітей. Загалом внаслідок вчорашньої ракетної атаки у Києві загинули 27 людей. 117 осіб отримали поранення різного ступеню важкості.

«Під час нічних розборів завалів у Шевченківському районі міста знайдено тіло хлопчика. Внаслідок вчорашньої ворожої атаки по Києву загинули 27 осіб, серед них 4 дитини, 117 – постраждали, 7 осіб врятовано», – йдеться у дописі ДСНС України.

За повідомленням ДСНС, наразі досі триває ліквідація наслідків на 3 локаціях.

Сьогодні у Києві та Кривому Розі оголошено День жалоби в пам’ять про загиблих. У цей день у містах будуть приспущені прапори на всіх комунальних будівлях міста. Також рекомендовано приспустити державні прапори на будівлях державної та приватної форм власності.

Фото: телеграм-канал ДСНС України.

Нагадаємо, що вчора у Дніпрі пролунала серія вибухівВнаслідок атаки громадський транспорт змінив маршрути. Міський голова Борис Філатов повідомив, що постраждали житловий будинок та СТО. Він прокоментував ситуацію з місця подій. За словами голови ДніпроОВА Сергія Лисака, у місті є поранені через ракетний удар. Пізніше стало відомо, що 1 людина загинула і 6 поранено.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що під удар росіян потрапили: Київ, Дніпро, Кривий Ріг, Слов’янськ, Краматорськ. Понад 40 ракет різних типів випустила росія.

У Дніпрі десятки комунальників у 40-градусну спеку ліквідують наслідки масованої ракетної атаки.

Читайте також: Ракетний удар по Києву: ворог поцілив по дитячій лікарні «Охматдит».

Категорія: Війна, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: