Site icon Наше Місто

У Дніпрі проходять роботи з утеплення будинків

Роботи проходять у будівлях, які постраждалі внаслідок ворожих атак та в будинках комунальної власності за кошти Європейського банку реконструкції та розвитку. Роботи планується завершити до початку опалювального сезону. Про це повідомляє «Наше місто».

14 січня 2023 року росіяни завдали ракетного удару по багатоповерхівці  на Набережній Перемоги, 118. Ушкоджень зазнав і сусідній будинок № 120, де створено ОСББ «Якір». Голова ОСББ Володимир Шадловський з жахом пригадує події того січневого дня.

– Я був майже поруч і все бачив своїми очима, – каже голова ОСББ «Якір». – Це жах! Наш будинок також получив пошкодження. Вилетіло 95% вікон, пошкоджено несучі конструкції, у стінах з’явилися тріщини. Унаслідок цього у квартирах з’явилася цвіль і вогкість. Звернулися по допомогу до міської влади, і вона відгукнулася – виділила гроші на утеплення фасаду. Величезна подяка від усіх мешканців. Своїми силами ми б такий проект не подужали б.

Зазначимо, що подрядчики роблять комплексний ремонт: усувають аварійніть  будівлі та утеплюють фасад.

 – Цей багатоквартирний будинок постраждав від російської агресії, – зазначає Святослав Ткаченко, директор департаменту  з питань самоорганізації населення Дніпровської міської ради. – Були пошкоджені  вікна, двері, на фасаді з’явились тріщини. Міська влада в особі нашого департаменту прийшла на допомогу – замінила пошкоджені вікна та двері, провела технічний догляд фасаду. Ми виявили, що фасад знаходиться в аварійному стані і взяли до програми утеплення будинків. Місто знайшло гроші -це міжнародна програма ЄБРР. За ці кошти місто надає допомогу мешканцям будинку, які постраждали від російської агресії.

 Додамо, що також в рамках співпраці з ЄБРР буде утеплений ще один фасад будинку, який зазнав руйнувань внаслідок обстрілів рф – ОСББ на вул. Калиновій, 100 А.


Наразі утеплення фасаду проходить  на гуртожитку на проспекті Слобожанський, 106-108.

– У цьому році виділені кошти на утеплення будівель, роботи проводяться на 13 будинках, — зазначає  Тетяна Редько, заступник директора департаменту житлового господарства Дніпровської міської  ради. – Обирали дома,  вік яких більш ніж півстоліття. Ці будинки потребують ремонту, поліпшення умов проживання мешканців. Зараз знаходимся на гуртожитку на проспекті Слобожанський 106-108. Згідно проектної документації тут виконані роботи з утеплення покрівель, зараз ідуть роботи з утеплення зовнішніх стін. До опалювального сезону плануємо закінчити. Програма з утеплення фасадів житлових будинків триває з 2016 року. 30 будинків  вже утеплено, а зараз йде робота ще на 13. Взагалі 43 будинка будуть утеплені. Це дасть змогу використати у котельнях на 70% менше природнього газу.

Звісно, місцевим мешканцям подобаються зміни на краще.

– Живу у цьому домі з 1993 року, – каже Любов Іванівна, жителька будинку.- Такого ремонту тут ні було ніколи. Всі кажуть, що  після утеплення взимку в квартирах тепло, а влітку – прохолодно. Ми задоволені!

Раніше ми писали про те, що у Дніпрі внаслідок ракетної атаки 8 липня вибито 140 вікон.

Фото Володимира Федорищева

Категорія: Війна, Влада, Новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version