Skip to content

Підпал авто військових у Дніпрі: як російські спецслужби вербують підлітків

Ксенія Куземко

Машина військовим замість спаленої

З метою дестабілізації ситуації в Україні, російські спецслужби вербували підлітків, пропонуючи їм гроші за підпал автівок українських військових. Такі випадки трапились у Києві, Одесі та Дніпрі. Про це повідомили в Національній поліції України. У Дніпрі юних паліїв вдалося затримати, викривши злочинну схему. На жаль, пошкоджені автівки військових ремонту не підлягають. З огляду на це, волонтери розпочали збір коштів на придбання нового авто для постраждалих.Про це повідомляє «Наше місто» з посиланням на ДніпроTV.

Вщент спалили автівку військових. Місяць тому 4 невідомих в масках підпалили мікроавтобус на СТО Дмитра. Журналісти, які поспілкувались з Дмитром одразу після інциденту, зафіксували його тверде переконання, що підпал не був випадковістю. На автівці чітко виднівся напис “Евакуація ЗСУ”.

Російські спецслужби через соціальні мережі вербували українських юнаків віком 17-20 років, пропонуючи їм винагороду за підпал автівок. Наслідком злочинної діяльності зловмисників стало пошкодження майна. Після ретельного розслідування та збору речових доказів, поліції вдалося викрити та затримати юнаків. Їм було пред’явлено підозру у скоєнні злочину, що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до десяти років.

Один із військовослужбовців, чия машина була спалена – Андрій. Бойовий шлях розпочав ще у 2014.Чоловік каже, машина для виконання бойових завдань – необхідна. Відремонтувати пошкоджену машину було не можливо. А тому волонтери одразу відкрили збір на нове авто.

Залишки спаленої автівки теж підуть на добру справу. Водночас, військові кажуть, авто знищити можуть в будь-який момент.

А, отже, збори на машини для військових продовжуватимуть з’являтися і надважливо їх закривати.

Раніше ми писали, засновниця Protez Hub заявила про несвоєчасність приватизації протезного заводу у Дніпрі.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: