Skip to content

Названо список приладів, які краще не підключати до генератора

Названо список приладів, які у жодному разі не можна підключати до генератора

Українці змушені жити в умовах не лише тривалих відключень електрики, що ускладнює побут, але й ризикувати побутовою технікою через перепади напруги. Яких помилок слід уникати при використанні генератора та які пристрої до нього краще не підключати, – розповість «Наше Місто».

Що не можна підключати до генератора

В умовах відключення електроенергії багато хто прагне використовувати свої основні побутові прилади за допомогою генератора. Однак, підключення деякої техніки до генератора може бути небезпечним і привести до її пошкодження. Ось список приладів, які не слід підключати до генератора:

  1. Телевізори та комп’ютери. Телевізори та комп’ютери оснащені чутливою електронікою, яка може постраждати від стрибків напруги. Генератори часто виробляють нестабільний змінний струм, що значно відрізняється від стабільного струму в домашній розетці. Без стабілізатора напруги, використання таких пристроїв може привести до їх пошкодження.
  2. Холодильники. Холодильники також чутливі до нестабільного струму. Для їх безпечної роботи необхідне постійне стабільне енергопостачання, що не завжди забезпечується генератором.
  3. Промислові обігрівачі та електричні плити. Пристрої, які потребують високого рівня енергії, такі як промислові обігрівачі та електричні плити, не рекомендується підключати до генератора. Генератори мають обмежену потужність, і перевантаження може призвести до їх пошкодження.
  4. Пристрої з електричними моторами. Бензопили, електропили та електродрилі часто провокують сплески енергії при підключенні. Ці сплески можуть бути настільки потужними та частими, що генератор може вийти з ладу.
  5. Прилади без вбудованого захисту від перевантаження. Пристрої без вбудованого захисту від перевантаження можуть перегріватися та працювати в посиленому режимі, що призводить до їх швидкого зносу та поломки.
  6. Чутливі прилади. Прилади з датчиками температури, таймерами та іншими налаштуваннями, призначеними для роботи від мережі 220 В, можуть некоректно працювати або взагалі вийти з ладу при підключенні до генератора.

Перед підключенням будь-якого пристрою до генератора, обов’язково проконсультуйтесь з фахівцем та переконайтеся у наявності необхідного стабілізатора напруги, щоб уникнути пошкодження вашої техніки.

Що можна підключити до бензинового генератора

Плануючи придбати бензиновий генератор для забезпечення себе електроенергією, важливо враховувати його потужність. Зазвичай для квартири вистачає генератора потужністю 1-3 кВт.

Генератор 1 кВт

Генератор потужністю 1 кВт може забезпечити роботу холодильника та освітлення, можливо, ще й телевізора. Однак його можливостей не вистачить для більшої кількості приладів. При цьому, необхідно користуватися стабілізатором напруги, підключаючи до генератора холодильник чи телевізор.

Генератор 3 кВт

Оптимальним варіантом для міської квартири, приватного будинку або дачі є генератор на 3 кВт. До нього можна підключити:

  • Холодильник (до 250 Вт)
  • Комп’ютер і ноутбук (до 600 Вт)
  • Телевізор (до 200 Вт)
  • Мікрохвильову піч (до 1000 Вт)

Пам’ятайте, що одночасно до генератора потужністю 3 кВт можна підключати три побутових прилади з малим та середнім рівнем споживання електроенергії. Наприклад, генератора 3 кВт вистачить для роботи холодильника, комп’ютера і зарядки для телефону.

Нагадаємо, раніше ми писали: Як забезпечити квартиру світлом на 24 години: дніпрянин вирішив проблему з блекаутами.

Читайте також: Які хитрощі допоможуть економити світло за допомогою чайника.  

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: