Site icon Наше Місто

Мріяв знову працювати на дачі та кермувати автомобілем: історія реабілітації військового у Дніпрі

Мріяв знову працювати на дачі та кермувати автомобілем: історія реабілітації військового

На війні Вадим втратив праву руку, а ліва — майже не функціонувала. Усі 7 місяців реабілітації у Дніпрі військовий мріяв знову повернутися до праці на своїй дачі та навчитися кермувати автомобілем. Про це повідомляє «Наше місто» з посиланням на ДніпроTV.

Вадим разом з мультидисциплінарною командою реабілітаційного центру Дніпра зробили неможливе.

«Вадим отримав рік назад травму. В виписках в нього написано, що він має турнікетний синдром обох верхніх кінцівки, але потрапляє до нас через три місяця після всіх втручань операцій. Він мав ампутацію правої верхньої кінцівки достатньо високої і турнікетний синдром нейропатія лівої верхньої кінцівки. Тобто його кінцівка ліва вона зовсім не працювала. Коли Вадим побачив, що в нього виходять перші рухи, що він встає самостійним, то він був дуже щасливим. Протягом семи місяців у нього була ціль – він хотів повернутися на свою улюблену дачу. У нього є прекрасний виноградник за яким потрібно доглядати. Спочатку ми відновлювали амплітуду, щоб він взяв інструмент і зміг обрізати гілочки», – розповіла ерготерапевтка Анна Тоцька.

Зараз за кермом автомобіля чоловік везе свою родину на дачу, де, як і колись, самостійно підрізає та доглядає улюблений виноград, який він вирощував протягом 9 років.

«Я, як відчув, що у руці з’являється сила, то почав більш активно займатися. Це вже 9 рік я займаюсь виноградом, смородиною, аґрусами, вирощую рози. Це було хобі. Тяжко було дивитися, що коли ти бачиш, як воно занепадає і що можна щось зробити, а ти не можеш нічого зробити», – пригадує Вадим.

Раніше ми писали, вув парамедиком – став санінструктором у ЗСУ: історія військового, який вижив після танкового обстрілу.

Категорія: Важливо, Війна, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version