Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Де у Дніпрі в минулому столітті працювала парашутна вишка

Супрун Юлія

місце, де була парашутна вишка у Дніпрі

У Дніпрі до 1970-х років минулого століття у парку працювала вишка, з якою можна було імітувати стрибок з парашутом. Старожили добре пам’ятають її, а багато кому довелося навіть використати її за призначенням. На місці колишньої парашутної вишки побував кореспондент “Нашого міста”. 

місце у Дніпрі, де колись була парашутна вишка
Раніше тут стояла парашутна вишка. Фото: НМ

Сьогодні на місці парашутної вишки вже розташувався житловий будинок. Але будівля спортивної спілки, до якої відносилася вишка досі існує. Зараз в ньому працює дитяча спеціалізована спортшкола олімпійського резерву з художньої гімнастики. Більшість людей, що гуляють парком й гадки не мають, що колись тут можна було стрибнути з парашутом.

У соцмережі опубліковані фото того, як виглядала парашутна вишка наприкінці 1930-х років минулого століття. Це місце змінилося, але цілком впізнаване і зараз. 

Дніпропетровськ. самий кінець 1930-х років. парашутна вишка в парку Чкалова (так раніше називався парк Глоби – Ред.), – говориться у підпису до публікації.

парашутна вишка у 1930-50-х роках
Парашутна вишка у 1930-50-х роках. Колаж: НМ

У коментарях дніпріни згадують, що вишка існувала у парку до 1970 року.

У дитинстві, коли ми сім’єю ходили гуляти в парк ім. Чкалова, я завжди із захопленням і захопленням дивилася як люди стрибали з парашутної вишки, – пише у соцмережі дніпрянка.

Нагадаємо, раніше ми писали, як у Дніпрі 155 років тому почали будувати водопровід та скільки коштувала вода.

Категорія: Новини Дніпра, Унікальний Дніпро

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: