Skip to content

В Укрзалізниці розповіли, в яких поїздах є кондиціонери та як вони працюють

В Укрзалізниці розповіли, в яких поїздах є кондиціонери та як вони працюють

Спека знову повертається в Україну. Це робить питання комфортних подорожей у поїздах знову актуальним. В Укрзалізниці розповіли, у яких вагонах є кондиціонери та як вони працюють, щоб допомогти пасажирам насолодитися комфортними поїздками навіть у найспекотніші дні, – пише «Наше Місто».

На сьогодні майже 400 вагонів Укрзалізниці оснащені сучасними системами кондиціонування. Це, зокрема, вагони у складі поїздів №92/91 Львів — Київ, №106/105 Одеса — Київ, №63/64 Харків — Львів, №12/11 Львів — Одеса, №29/30 Київ — Ужгород, №15/16 Харків — Ясіня, №17/18 Харків — Ужгород та інших фірмових поїздів. Ці вагони позначені символом у вигляді сніжинки у застосунку та на сайті Укрзалізниці.

Ще близько 650 вагонів мають кондиціонери старої модифікації, які можуть працювати з перебоями. Такі вагони не позначаються символом, у вигляді сніжинки, оскільки під час сильної спеки їх охолоджувальна здатність може бути недостатньою. Про це пасажири попереджаються відсутністю «сніжинки» ще на етапі покупки квитка.

Перед початком літнього сезону залізничники відремонтували системи кондиціонування на 168 вагонах, що вже зараз підвищує комфорт подорожей.

Система кондиціонування у вагонах має свої особливості: вона починає працювати за 20 хвилин після відправлення поїзда, а на повну потужність виходить, коли поїзд рухається зі швидкістю понад 40 км/год.

Цікаво, що наявність або відсутність кондиціонера не впливає на вартість квитка, яка залежить переважно від довжини маршруту, фірмовості поїзда, категорії вагона та класу місця.

Температура у вагонах з кондиціонуванням підтримується в межах +22…+26 ℃. Тому при виборі квитків обирайте вагони з кондиціонерами та подорожуйте з комфортом.

Нагадаємо, раніше ми писали: Укрзалізниця змінила час відкриття продажу квитків на міжнародні потяги.

Читайте також: Круасани, дитяче меню та веганські бургери: Укрзалізниця оновлює харчування в швидкісних поїздах.

Фото: з відкритих джерел.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Тема дня, Україна

Позначки: , , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: