Skip to content

ОФІЦІЙНО Загинули та поранені люди, пошкоджені школи, дитсадки, лікарня і житлові будинки: мер Дніпра про обстріл міста

Вранці 3 липня ворог здійснив жорстоку ракетну атаку на Дніпро. Станом на середину дня відомо про 4 загиблих. Зросла й кількість поранених – відомо про 34 постраждалі особи. Серед них –  14-річна дівчина, яку поранило уламками, повідомив в ефірі єдиного марафону на телеканалі ICTV мер Дніпра Борис Філатов, який щойно повернувся з місця «прильоту», пише «Наше місто».

«Працюють рятувальники, усі комунальні служби, – повідомив Борис Філатов. – Вогнеборці ліквідують пожежі.  Розгорнуто оперативний штаб, на місті керівництво Дніпро ОВА та місцевого самоврядування. Працюємо пліч-о-пліч».

Внаслідок ворожого удару вибиті вікна у двох школах, постраждали три дитячі садочки.

Фактично зруйнована одна міська амбулаторія. В одній з лікарень сталося загоряння приміщення архіву. Крім цього, у дитячій лікарні до відділення реанімації прилетів уламок, утім, обійшлося без постраждалих.

«День, дійсно, не добрий, однак працюємо, будемо інформувати надалі», – зазначив очільник міста.

Філатов також наголосив, що вже стартувала робота комісій, що фіксують наслідки ударів. Нагадаємо, що днями мер Дніпра також опублікував покрокову інструкцію для мешканців, чиє майно зазнало уражень внаслідок ракетних обстрілів рф.

— Перше. Написати заяву до поліції – аби вас офіційно було визнано постраждалими.

— Друге. Подати заявку на участь у державній програмі «єВідновлення». Із оформленням усіх необхідних для цього актів і документів вам допоможуть у пунктах районних адміністрацій. Їх завжди розгортають біля місць обстрілів. Якщо не вийде з «єВідновленням», матеріальну допомогу виплатить місто.

— Третє. Якщо уражень зазнало незареєстроване майно — гаражі, прибудови, сараї, літні кухні тощо, місто допоможе зв’язатися з благодійними фондами, що можуть надати на це компенсацію. Або ж забезпечить людей плівкою, шифером та іншими будматеріалами.

Нагадаємо, що близько 9-ї ранку росія здійснила масовану комбіновану атаку по Дніпру, в якій біли задіяні і ракети, і шахеди. Пролунало мінімум 10 вибухів.

Наразі відомо, що через вибухову хвилю постраждали торгівельний центр і басейн.

Також через ракетну атаку тимчасово змінено маршрут руху популярних автобусів.

Борис Філатов повідомив, що у Дніпрі 3 загиблих і 18 постраждалих внаслідок ракетної атаки. Пізніше голова ДніпроОВА Сергій Лисак повідомив, що вже четверо загиблих і 27 поранених. Також відомо, що пошкоджено декілька шкіл та дитсадків.

Фото Валерія Кравченка.

Категорія: Відео, Війна, Влада, Новини Дніпра, Тема дня

Позначки: , , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: