Skip to content

Нові правила перевезення тварин в поїздах Укрзалізниці: що відомо

Ксенія Куземко

Укрзалізниця планує оновити правила перевезення тварин у поїздах

Укрзалізниця планує оновити правила перевезення тварин у поїздах. Проект змін наразі перебуває на розгляді у Державній регуляторній службі України. Про це повідомляє пресслужба перевізника, пише «Наше місто».

Оновлені правила перевезення тварин у поїздах Укрзалізниці розробили після ретельного вивчення відгуків, аналізу досвіду залізниць-партнерів, залучення експертів з UAnimals, юристів та фахівців Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури.

За словами представників Укрзалізниці, вони готові до відкритого діалогу з громадськістю щодо цих змін. Їх мета – максимально врахувати інтереси власників тварин та тих, хто з різних причин уникає контакту з ними.

Що зміниться:

  • Приберуть визначення “жорстка конструкція” з опису переносок: підійде сучасний рюкзак для тварин, аби лиш із водонепроникним абсорбуючим дном.
  • Для малих тварин до 45 см у холці дозволять тимчасове перебування без переноски — для здорової активності та/або сну на полиці купе.
  • Для великих собак від 45 см ми дозволять проїзд ще й у вагонах СВ та РІЦ (RIC) за повного викупу купе.
  • Для великих собак в Інтерсіті+ проїзд теж стане можливим — за умови викупу всіх місць, що розміщені єдиним блоком у ряду.
  • Будь-які службові собаки представників Сил оборони зможуть безоплатно їхати в усіх типах вагонів — з намордником і повідком.

«Важливо: якщо ви відчуватимете дискомфорт або алергічну реакцію від сусідства з твариною, ми забезпечимо альтернативні місця», — наголосили в “Укрзалізниці”.

Фото з відкритих джерел

Раніше ми писали, гроза дач і городів у Дніпрі: еколог розповів, як врятувати врожай від шкідників.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: