Skip to content

ОФІЦІЙНО У  кожній третій школі – Пункт незламності. Дніпрянам нагадали, де можна підзарядитися у разі відключень

Михайло Чернов

Міська влада Дніпра постійно дбає про те, щоб містяни мали змогу підзарядити телефони, скористатися Інтернетом  та перепочити під час тривалих відключень світла, які відбуваються через руйнівні ворожі удари по енергетиці України. 

В Дніпрі з 2022 року розбудована мережа Пунктів незламності, які діють в т.ч. в комунальних установах, поліклініках, навчальних закладах, пише Наше місто. Пункти оснащені генераторами, там є можливість зарядити телефон, скористатися Інтернетом, просто перепочити.

Один з таких Пунктів незламності створений та працює на базі укриття в школі №15, яка розташована на вул.Дмитра Кедріна, 53 (після перейменування – вул.Братів Горобців). В шкільному укритті під час навчального року займаються діти під час тривог. А просто зараз дніпряни можуть прийти сюди, щоб укритися від можливих повітряних атак ворога або скористатися опціями Пункту незламності.

Навчальний заклад має генератор, який вмикають за потреби,  до нього є запаси палива. В Пункті незламності є розетки та подовжувачі, працює  Інтернет – навіть за відсутності електроживлення, є запас води, можна скористатися санвузлами. 

Облаштовані кімната матері та дитини, дитячий куточок, де діти можуть провести час та пограти в ігри, а також місце для відвідувачів з тваринками.

Люди знають про укриття – Пункт незламності і часто приходять сюди: за добу – біля 160 відвідувачів. Батьки з дітьми, літні люди, господарі з собачками, кішечками та навіть папужками – в школі раді прихистити усіх. 

– Ми відкриті, за потреб – приходьте! –  зазначає Тетяна Нємцева, директор школи №15. 

Загалом на базі закладів освіти в Дніпрі створені та працюють 48 Пунктів незламності (статистично – у кожній третьому закладі – прим.ред.), нагадує Тетяна Бичкова, начальник відділу безпеки життєдіяльності та соціального захисту Управління освіти Департаменту гуманітарної політики міської ради:

– Пункти готові, забезпечені генераторами, паливно-мастильними матеріалами, є питна вода та ін. Тож – ласкаво просимо!

Переважна більшість Пунктів незламності облаштовані саме на базі укриттів, розташованих в закладах освіти, де завжди готові прихистити містян у випадку тривоги.

Читайте також: Пункти Незламності у Дніпрі 2024: адреси по районам

Фото Володимира Федорищева.

Категорія: Влада, Новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: