Skip to content

Спекотні дні й тропічні ночі: метеорологиня розповіла, якою буде погода в Україні у середині літа

Спекотні дні й тропічні ночі: метеоролог розповіла, якою буде погода у середині літа в Україні

Відома українська метеорологиня Віра Балабух розкрила секрети погоди на середину літа. Завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Укргідрометцентру поділилася своїми прогнозами щодо того, чого слід очікувати українцям у липні, зокрема на початку місяця, – передає «Наше Місто» з посиланням на Уніан.

За словами Балабух, липень традиційно вважається найспекотнішим місяцем року, і цього року він не стане винятком. Середня температура протягом місяця, ймовірно, буде на 2 градуси вище за норму.

Найспекотніша погода очікується на півдні та сході України, де стовпчики термометрів можуть піднятися до +35°C…+37°C. На заході країни на початку липня можливі опади, проте спека й тут даватиметься взнаки.

Дещо спека спаде в другій половині місяця, проте температура все одно залишиться вищою за норму на 1-2 градуси. Загалом, липень 2024 року очікується спекотним з можливістю гроз та злив, особливо на заході та півночі країни.

“Звичайно. Тобто, якщо ми говоримо про південні області, навіть зараз і Київщину, то це дійсно може сягати 30 градусів тепла… На півдні – це 100%-во буде вище за 30 градусів. А в нас, дуже ймовірно, також температура повітря буде перевищувати 30 градусів. Особливо, на початку липня. може йтися навіть і про 35 градусів тепла”, – поділилася прогнозом метеорологиня.

Спекотна погода з “тропічними ночами” очікується в Україні протягом найближчого тижня-двох. За її словами, температура вночі може сягати вище 20 градусів, що може призвести до пожеж та посухи, особливо на півдні країни.

На заході України на початку липня очікуються сильні опади у вигляді злив, граду та шквалів, пов’язані з циклоном, який пройде через всю територію. Ці явища можуть бути досить інтенсивними, враховуючи високі температури, що сприяють розвитку конвекції.

“На заході України ми бачимо, що на початку місяця пройде циклон, дуже ймовірно, через всю територію. І він зумовить якраз досить сильні опади, які в такий період, як правило, супроводжуються зливами, градом, шквалом. Тобто це типові явища для цього сезону”, – сказала Віра Балабух.

Окрім сильних злив на заході, в інших регіонах України також можливі локальні опади та грози протягом місяця.

Нагадаємо, раніше ми писали: Легендарне місце: де у Дніпрі стояв перший пам’ятник Кобзарю.

Читайте також: Як виглядала набережна Дніпра понад півстоліття тому.

Фото: з відритих джерел.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: