Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ ОФІЦІЙНО Дніпрянам розповіли, чому під час відключень світла падає мобільний зв’язок

Михайло Чернов

Міська влада Дніпра за останній час надала мобільним операторам десятки  генераторів. На цьому наголосив заступник міського голови  Дніпра Костянтин Цепінніков, який під час чергування по місту відвідав представництва “великої трійки” мобільних операторів в нашому місті, повідомляє «Наше місто».

Костянтин Цепінніков

Посадовець зазначив: із самого початку війни влада міста всіляко сприяє стабільній роботі мобільних операторів, адже зв’язок є важливим елементом критичної інфраструктури.

Зі свого боку представники компаній Vodafone, lifecell та Київстар запевнили, що наразі активно встановлюють додаткові акумулятори та генератори на своїх базових станціях. У разі відключень світла ці пристрої дозволять в базовим станціям працювати кілька годин, а отже – абоненти певний час матимуть мобільний зв’язок.

Абонентів просять раціонально використовувати мобільний Інтернет у разі відключень світла. В ситуації, коли немає світла та швидкісного Інтернету на роботі чи вдома, користувачі одразу перемикаються на мобільний Інтернет. Однак фахівці наголошують: мобільні мережі в критичних ситуаціях призначені в першу чергу для голосового зв’язку  та відправки смс.

Костянтин Неклеса

Тож не варто з допомогою саме мобільного Інтернету завантажувати великі відеофайли, дивитись стріми або грати в онлайн-ігри, наголошує Костянтин Неклеса, інженер мобільного зв’язку компанії lifecell. Багато в чому саме через надпотужне споживання користувачами мобільного Інтернету невдовзі після відключень електрики знижується якість мобільного зв’язку, зазначають представники операторів.

Економне використання мобільного зв’язку та мобільного Інтернету допоможе іншим абонентам, зокрема –  здійснити вкрай важливий певній ситуації дзвінок до екстрених служб або надіслати повідомлення рідним.

Фото Володимира Федорищева

Категорія: Війна, Влада, Новини Дніпра, Питання/відповідь

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: