Skip to content

У Дніпрі за програмою співфінансування відремонтували ліфти в понад 100 будинках ОСББ/ЖБК

Супрун Юлія

у Дніпрі ремонтують ліфти

У Дніпрі триває оновлення будинків ОСББ та ЖБК за міською програмою співфінансування. За аварійні ремонти ліфтового обладнання мешканці сплачують всього 10% загальної вартості. Інші 90% – оплачує місто. 

У ЖБК № 220 (ж/м Покровський, 3-П) нещодавно завершився капітальний ремонт ліфтового обладнання. У цьому багатоквартирному будинку 4 підʼїзди. Цього року були замінені станція керування та лебідка у 1 та 2 підʼїздах, а також кабіна в 4 підʼїзді. Торік замінили станцію керування та лебідку у 3 та 4 підʼїздах, а також кабіни у 1-3 під’їздах. 

новий ліфт у житловому будинку
новий ліфт у житловому будинку

Таким чином на сьогодні в усіх чотирьох підʼїздах машинне відділення ліфтів оновлено. А ще у попередні роки нам утеплили частину будинку, замінили електромережі, зробили покрівлю. На майбутнє теж хочемо подаватися на програму співфінансування. Хочемо продовжувати утеплення, зробити вимощення, ремонти у підʼїздах. Дуже хорошу фінансову підтримку надає місто. Своїми силами ми такі дороговартісні роботи не зробили б, – каже голова правління ЖБК № 220 Ірина Куваннікова. 

новий ліфт у житловому будинку

Торік у цьому будинку усунули аварійну ситуацію з ліфтовим обладнанням у двох підʼїздах. І цього року також це зробили ще у двох. Замінили аварійні двигуни на нові й кабіну у четвертому підʼїзді. З початку року за програмою співфінансування виконали 104 заявки: 20 покрівель, 30 сантехнічних систем, 30 – електромереж, 23 – ліфтове обладнання та 1 укриття. Нині у роботі 107 заявок», = сказав директор департаменту з питань самоорганізації населення Дніпровської міської ради Святослав Ткаченко, який 30 червня чергує містом. 

Під час інспекційного обʼїзду він перевірив виконаний ремонт ліфтового обладнання і в будинку ЖБК № 343 (вул. Марії Лисиченко, 9). Тут була аварійна ситуація з тросами та обладнанням ліфтів. Роботи виконали у двох підʼїздах. 

Кабінки, троси та усе інше обладнання – цілком нові. З ліфтами була вже аварійна ситуація. Вони часто зупинялися, люди застрягали. Раніше за програмою співфінансування нам зробили двері та вікна у ліфтових. Вдячні за таку підтримку, – розповідає мешканка будинку Людмила Бордо. 

Мотори, троси та інше обладнання у ліфтових вже було аварійним. Голова ЖБК звернувся до департаменту, аби усунути аварійну ситуацію. Розглянули заявку, взяли у роботу, і зараз вже все зроблено. Замінили кабіни на нові сучасні, обладнання в ліфтовій, — додав Святослав Ткаченко. 

Він також нагадав, що нині активно триває прийом заявок на участь у міській програмі співфінансування наступного року: «До 30 вересня голови ОСББ/ЖБК можуть подати заявку з пакетом документів. Необхідно надати протокол правління, дефектний акт, копію статуту та витяг його з єдиного держаного реєстру підприємств. Ці документи необхідно завантажити на сайті Простір самоврядування».

Нагадаємо, раніше ми писали, що у Дніпрі перевірили якість питної води.

Категорія: Влада, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: