Skip to content

Диктант у підземці. У Дніпрі понад 500 містян написали традиційний диктант до Дня Конституції

Диктант у підземці. У Дніпрі понад 500 містян написали традиційний диктант до Дня Конституції - Наше Місто

Дніпряни вчетверте написали диктант до Дня Конституції. Вдруге від початку повномасштабного вторгнення рф. Аби було безпечно – диктант писали на станції метро Вокзальна, повідомляє «Наше Місто» з посиланням на прес-службу міськради.

«Востаннє писав диктант минулого року. Дізнався, що буде проходити і цьогоріч з соцмереж, вирішив теж брати участь, спробувати свої сили. Хочеться отримати позитив, поспілкуватися. Я зустрів безліч своїх знайомих , які теж пишуть диктант», – сказав Микита, учасник написання диктанту.

Текст диктанту запросили читати гурт SPIV BRATIV. Учасники колективу вирішили, що текст диктанту читатиме Артем Осичнюк – один з музикантів.

«Гадаю, очевидно і правильно, що текст диктанту саме про Дніпро. Останній раз я писав диктант ще в музичному коледжі, але так як ми музиканти і пишемо пісні, то, звісно, намагаємось вдосконалювати своє знання української мови і актуальних правил правопису тощо», – прокоментував Артем Осичнюк, учасник гурту SPIV BRATIV.

«Я дійсно вражений кількістю людей, які сьогодні прийшли перевірити знання української мови. Це дуже круто, що подібний захід привертає стільки уваги. І ми були приємно здивовані, коли отримали запрошення  прочитати диктант», – додав Дмитро Осичнюк, учасник гурту SPIV BRATIV.

Диктант написали більш ніж  500 дніпрян. Перед початком заходу відбулось оголошення володарів стипендії міського голови активній молоді імені Олександра Поля.

«Сьогодні бачимо багато учасників.  Більше 530  зареєструвалися. З кожним роком бажаючих перевірити свої знання «солов’їної» стає все більше.  Будемо писати такі диктанти для того, щоб нести культуру української мови, для того, щоб розвиватися і тренуватися», — зазначив заступник міського голови Дніпра Ігор Маковцев.

Фото Валерія Кравченка.

Категорія: Війна, Новини Дніпра, Новини Культури Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: