Skip to content

Повертається 35-градусна спека: якою буде погода в Україні і Дніпрі на вихідних

Повертається 35-градусна спека: якою буде погода в Україні і Дніпрі на вихідних

Після короткочасного послаблення спекотного режиму, до України знову повертається спека. Очікується, що температура повітря вдень сягатиме +35 градусів у деяких частинах країни. Яка погода буде на цих вихідних, – розповість «Наше Місто» з посиланням на синоптикиню Наталку Діденко.

Наприкінці цього тижня Україну очікує спекотна погода з незначними дощами на крайньому заході країни. Температура повітря вдень сягатиме +28+33 градусів, у південних областях до +35 градусів.

Переважно пануватиме антициклон, тому опадів очікується мало. Проте, гаряче повітря значно підвищує пожежну небезпеку. Фахівці закликають громадян утриматися від розведення вогню на природі, адже це може призвести до масштабних пожеж.

Дощі очікуються лише у західних областях України, а в Карпатах можливі сильні грозові зливи.

Спекотна погода збережеться до кінця вихідних та на початку наступного тижня, а в деяких регіонах навіть посилиться. Послаблення спеки очікується в західних та північних областях країни 1-2 липня, коли температура повітря знизиться на кілька градусів.

Якою буде погода у Дніпрі 

У Дніпрі у суботу 29 червня, за прогнозами синоптиків, температура повітря вдень підніметься до +30 градусів, а вночі сягатиме +17. Ясна погода протримається у Дніпрі весь день. Опадів не передбачається. Початок дня дасть перепочити перед дуже спекотним періодом, який триватиме до самого кінця дня.

Неділя у Дніпрі буде ще спекотнішою. Температура вдень підніметься до +33 градусів, а вночі – до +20. У Дніпрі хмар спостерігатися не буде, день залишатиметься ясним. Також без опадів.

«Пийте воду, одягайтеся на два розміри більше, пшикайте на себе з пульверизатора, не ходіть по сонцю довго, міняйте частіше воду котикам, вичісуйте їм шерстку, тримайте в полі зору близьких старших людей, особливо тих, у кого проблеми з серцем та судинами, пийте м’ятний лимонад, але не захоплюйтеся холодними напоями», – рекомендує Наталка Діденко.

Нагадаємо, раніше ми писали: В Укрзалізниці нагадали, що можна, а що не можна передавати поїздом в Україні.

Фото: Валерій Кравченко.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: