Skip to content

У Дніпрі 28 червня відбудеться ряд заходів з вшанування пам’яті видатного скульпотора Вадима Сідура

У Дніпрі відбудеться ряд заходів з вшанування пам’яті видатного скульпотора Вадима Сідура - Наше Місто

28 червня виповнюється 100 років з дня народження уродженця Дніпра, всесвітньо відомого скульптора, графіка та живописця Вадима Сідура. Ця дата відзначається на державному рівні, тож серія міських заходів із вшанування пам’яті одного з наймасштабніших і найтрагічніших скульпторів 20-го століття відбувається згідно з постановою Верховної Ради України. Більше про заходи на честь ювілея Вадима Сідура в ефірі ДніпроTV розповів голова МБФ «Культурна столиця», заслужений діяч мистецтв України Григорій Гельфер, повідомляє «Наше Місто».

Вадим Сідур народився у Дніпрі у 1924 році. У розпал Другої Світової війни, у 18-річному віці, під час звільнення Придніпров’я він отримав важке поранення і інвалідність. Світове визнання Сідуру принесли твори трагічної тональності, які стали результатом мистецького переосмислення війни. Його роботи були встановлені у багатьох містах світу ще під час життя.

«28 червня об 11.00 за адресою площа Троїцька, 5а заплановане відкриття «Пам’ятника загиблим від бомб», автором якого є сам Вадим Сідур. Далі, о 12.00, у Будинку на Троїцькій, відбудеться прем’єрний показ документальної стрічки «Сідур. Вічне повернення», а о 12.30 показ театрального ескізу «Планета Сідур». О 14.00 в Дніпровському Художньому Музеї (вул.Шевченка,21) відбудеться відкриття виставки графіки та скульптури, присвяченої 100-річчю від Дня народження всесвітньо відомого мистця Вадима Сідура. На виставці будуть представлені 15 літографій майстра із серії «Мутації» (1969), а також дві скульптури – «Пам’ятник загиблим дітям» (1968) та «Треблінка» (1966), подаровані нашому місту першим біографом та товаришем Вадима Сідура – німецьким професором славістики Карлом Аймермахером. Всі заходи дуже пізнавальні і знакові, крім того, вхід вільний, тому дніпрянам обов’язково варто їх відвідати. Це наш земляк, яким ми пишаємося і приклоняємося перед ним», – сказав голова МБФ «Культурна столиця», заслужений діяч мистецтв України Григорій Гельфер.

Категорія: Афіша, Відео, Новини Дніпра, Новини Культури Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: