Skip to content

Стало відомо, чому у Дніпропетровській області посилили графіки відключення світла

Михайло Чернов

З понеділка відключення світла у нашому регіоні стали значно частішими та жорсткішими. Дефіцит електроенергії збільшується. Енергетична система країни зараз критично страждає через наслідки руйнівних ворожих атак, які знищили генерацію загальною потужністю понад 9 ГВт. Тож для того, щоб збалансувати виробництво та споживання електрики, в масштабах всієї країни відбуваються відключення електрики, повідомляє «Наше Місто» з посиланням на допис у соціальних мережах генерального директора ДТЕК Дніпровські електромережі Андрія Терещука.

Андрій Терещук

– Ми вимушені за наказом «Укренерго» вводити додаткові черги відключень. Це стосується і юридичних осіб, і населення, – підкреслює Андрій Терещук, генеральный директор ДТЕК Дніпровські електромережі. – Енергетична система – це єдиний організм.  Пошкодження в одному регіоні впливають на всі інші,  Тому і відключення – аби зберегти систему та дати час на відновлення. Це не наше бажання, а наказ «Укренерго», щоб підтримати баланс виробництва й споживання електроенергії в Україні.

Енергетики в один голос закликають українців і, зокрема, дніпрян максимально економити світло:

Сергій Коваленко

– Зменшення споживання електроенергії  – єдиний дієвий шлях для того, щоб просто зараз стабілізувати ситуацію в енергетиці, зазначає Сергій Коваленко, генеральний директор Yasno. – Наразі є два напрями дій: коли ми самі вимикаємо світло – в своїх оселях, або в закладах, на виробництвах, або коли діють обмеження від «Укренерго».

Варто зауважити, що енергетики так само як і усі українці потерпають від складнощів через відключення світла:

– У мене теж вимикають світло, як і всім, – написав Андрій Терещук, генеральный директор ДТЕК Дніпровські електромережі, у своєму ФБ. – Я також не встигаю попрати речі або зарядити гаджети. До речі, моя пʼята черга вчора ледь не зіпсувала всі продукти у холодильнику. Живемо так. Намагаємося прийняти цю реальність і всупереч усьому думаємо про краще.

Читайте також: Опубліковані нові графіки відключення світла у Дніпрі і як будуть застосовуватися

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Тема дня

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: