Skip to content

Вважався зниклим безвісти: на Донецькому напрямку загинув Герой з Кривого Рогу

Вважався зниклим безвісти: на Донецькому напрямку загинув Герой з Кривого Рогу

Безжалісна війна забирає життя відважних захисників, синів та дочок України, які стоять на захисті країни для збереження нашого мирного майбутнього. У прес-службі підприємства АТ «Кривбасзалізрудком» повідомили трагічну новину – на війні загинув Герой Анатолій Гуржа, – пише «Наше Місто».

Життя захисника обірвалося 2 січня на полі бою з російськими окупантами. Це сталося поблизу села Катеринівка Покровського району Донецької області він зник безвісти, а згодом з’ясувалося, що він загинув.

Вважався зниклим безвісти: на Донецькому напрямку загинув Герой з Кривого Рогу
Фото: АТ «Кривбасзалізрудком».

Анатолій народився у Кривому Розі. Після завершення школи він продовжив навчання в Криворізькому професійно-технічному училищі №14, яке тепер відоме як Криворізький центр підготовки та перепідготовки робітничих кадрів будівельної галузі. Після здобуття диплому у 2004 році він почав працювати на Криворізькому залізорудному комбінаті теслярем на дільниці з ремонту автомобілів і обладнання автобази.

Він вирішив освоїти слюсарську справу і пройшов відповідні курси у навчальному центрі нашого підприємства. Після цього його перевели на посаду учня електрослюсаря на дільниці №30 шахти “Козацька” (раніше відомій як “Гвардійська”) з обслуговування та ремонту устаткування. Пізніше він просунувся до посади електрослюсаря. Протягом своєї кар’єри він постійно здобував знання від старших колег, набирав досвід і підвищував кваліфікаційний рівень..

Протягом періоду з 2010 по 2018 рік Анатолій працював у сервісному управлінні з ремонту та монтажу шахтного обладнання. Після ліквідації структурного підрозділу він перейшов на дробильно-сортувальну фабрику шахти “Козацька”, де продовжую працювати донині. За цей час чоловік проявив себе як професіонал.

Проте мирне життя закінчилося, коли розпочалася широкомасштабна війна. 22 листопада 2023 року Анатолія Гуржу було призвано до лав Збройних Сил України. Чоловік служив гранатометником 2-го десантно-штурмового відділення 1-го десантно-штурмового взводу 8-ї десантно-штурмової роти 2-го десантно-штурмового батальйону військової частини А0224.

Висловлюємо щирі співчуття рідним, близьким, друзям та усім тим, хто колись знав захисника, справжнього Героя нашої країни.  Схиляємо голови у скорботі. Вічна пам’ять.

Нагадаємо, раніше ми писали, що на Харківському напрямку загинув Герой з Кам’янського Денис Назаренко. Його донька більше ніколи не обійме батька.

Категорія: Війна, Новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: