Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Як забезпечити квартиру світлом на 24 години: дніпрянин вирішив проблему з блекаутами

Наш колега Володимир Федорищев за допомогою інтернету та власної кмітливості вирішив для себе проблему з блекаутами. Як саме? Про це повідомляє «Наше місто».

Найпростіше, чим користуються багато дніпрян – блок безперебійного живлення, який дає змогу не втратити інформацію в комп’ютері в разі раптового знеструмлення. До нього під’єднують комп’ютери, сервери, модеми, роутери та інше подібне обладнання. Безперебійник дає можливість працювати, поки електрики в мережі немає. Але недовго!

Володимир Федорищев, фото автора

Володимир Федорищев пішов далі і за допомогою інтернету та власної кмітливості вирішив для себе проблему з блекаутами.

 – У моєму будинку, як і в інших, на чотири і більше годин відключають світло, – розповідає Володимир Федорищев. – Допомагає інвертор, який заряд акумулятора перетворює на змінний струм. Квартира після ремонту, проводка прихована. Як безпечно використовувати інверторний генератор, коли немає електропостачання? Необхідно механічно розірвати ланцюг електромережі. Я зробив це, встановивши на електрощиті перед входом у квартиру додатковий тумблер: в одному положенні він комутує міську електромережу, в іншому – роботу мого інвертора. Таким чином, електрика подається або централізовано, або автономно. Встановив додаткову розетку, до якої підключив інвертор. Коли є світло, вона знеструмлена, коли його немає, вмикаю її.

Володимир підкреслив, що таке альтернативне електропостачання економічне і надійне. Потрібно купити розетку, двопозиційний тумблер і два метри дроту. Звісно, в копієчку влетить сам інверторний генератор. Якщо у нього відсутні внутрішні акумулятори, їх ще необхідно придбати. 

Фото Володимира Федорищева

 – Інвертор у мене хороший, двокіловатний, його мені подарували торік і тоді він коштував 60 тисяч, – продовжує розповідь колега. – Одразу скажу, що купувати інвертори потужністю 0,6 -1 кВт не варто. Проблему вони не вирішать. У моєму випадку, якщо я вимкну бойлер, не буду користуватися бойлером і мікрохвильовкою, заряду вистачить на добу. Це цілком можливо без жодної шкоди. Бойлер тримає тепло досить довго, електрочайник замінить звичайний, а підігріти їжу можна і на газі.

Володимир зауважив також, що як зовнішнє джерело енергії краще використовувати не автомобільні, а, наприклад, від електрокара.

 – Автомобільні розраховані на те, щоб запустити стартер і після відключитися, – резюмує Володимир Федорищев. – У них немає функції повного розряду і тому в цьому разі вони не такі ефективні, як літієві. 

Раніше ми писали як під час відключень світла зарядити ноутбук від повербанка.

Категорія: Війна, Новини Дніпра, Тема дня

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: