Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Який урожай зернових прогнозується на Дніпропетровщині у 2024 році

Ще навесні Мінагрополітики оприлюднило не надто оптимістичний прогноз на врожай-2024. За оцінками аграріїв Дніпропетровщини, урожай зернових очікується суттєво меншим, ніж роком раніше. Про це повідомляє “Наше місто”.

В Україні цього року очікується скорочення врожаю пшениці. В аналітичному повідомленні Мінагрополітики повідомляється, що аграрії зможуть зібрати зернових у таких обсягах: пшениці – 19,2 млн тон (торік було зібрано 22,2 млн тон), ячменю – 4,9 млн тон (2023 р. – 5,7 млн тон) і кукурудзи – 26,7 млн тон (було 30,5 млн тон).

В окремих господарствах Дніпропетровщини врожай зернових може виявитися вдвічі нижчим за минулорічні показники. Причиною тому – посушлива погода.

Олександр Сулима, фото з його архиву

– По Новомосковському району буде слабкий урожай, – вважає Олександр Сулима, голова асоціації фермерів Новомосковського району. – Дуже суха погода була в останні тижні. Дощі пішли тільки зараз і то в нашому районі опадів випало небагато. Тому врожай пшениці та ріпаку очікується вдвічі нижчий, ніж було зібрано у 2023-му.

Раніше ми писали про те, що у дворах Дніпра розквітли яскраві клумби.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Тема дня

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: