Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Як пляж перетворили у найвідоміший довгобуд Дніпра

Супрун Юлія

на місці готелю Парус раніше був пляж

Найвідоміший довгобуд Дніпра, готель “Парус” височіє на набережній вже майже 50 років. Амбіційний проект, за яким у закритому від іноземців місті мав з’явитися 32-поверховий готельний комплекс за типом “Інтуристу”, так і не був реалізований.. Хмарочос перетворився у занедбану будівлю. “Наше місто” згадує, що було на місці майбутнього будівництва понад півстоліття тому.

Будівництво готелю “Парус” почалося у 1975 році, а до цього часу на його місці був просторий піщаний пляж, де містяни любили відпочивати, купатися у річці та засмагати. Старожили Дніпра, згадуючи свою молодість, кажуть, що цей пляж був відомий потужною течією річки. А студенти розташованого поруч Механіко-металургійного технікуму приходили на пляж навіть на великій перерві.

пляж нна місці готелю Парус
Раніше на місці готелю “Парус” був пляж. Фото: ФБ-група “Ностальгія по Днепру”
набережна Дніпра без готелю Парус
Вид на набережну без готелю “Парус”. Фото: ФБ-група “Ностальгія по Дніпру”

Проектувати готель “Парус” почали у 1972 році, а будувати у 1975-му – відтоді пляж перестав існувати і нагадують про нього лише старі фотографії

проект готелю Парус
Так мав виглядати добудований готель “Парус”.Фото: ФБ-група “Ностальгія по Дніпру”

Нагадаємо, готель “Парус” планували ввести в експлуатацію ще до 1979 року, але проект не втілили через скорочення фінансування. 

Категорія: Новини Дніпра, Унікальний Дніпро

Позначки: , , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: