Site icon Наше Місто

У МОЗ спростували інформацію про штрафи за перевищення рівня допустимого шуму генераторами

У МОЗ спростували інформацію про штрафи за перевищення рівня допустимого шуму генераторами

Нещодавно мережею поширювалася інформація про те, що ніби то будуть штрафувати власників генераторів за перевищення рівня допустимого шуму. Проте у Міністерстві охорони здоров’я ці думки спростували, – пише «Наше Місто».

У мережі ширилася неправдива інформація про те, що для власників генераторів в Україні встановлено жорсткі норми щодо рівня шуму. Нібито, вдень він не повинен перевищувати 55-70 дБ, а вночі – 45-60 дБ. АВ за недотримання цих норм передбачалися штрафи, а за повторні порушення – аж до конфіскації генератора.

У МОЗ зазначають, що припустимі рівні шуму в житлових приміщеннях складають 35-55 дБА вдень та 25-35 дБА вночі, а на території з житловою забудовою — 50-60 дБА вдень та 40-50 дБА вночі. Ці стандарти не будуть застосовуватися під час надзвичайних ситуацій, таких як ліквідація аварій, стихійних лих або інших надзвичайних подій, а також у разі необхідності використання шупних приладів та обладнання для забезпечення життєдіяльності житлових і нежитлових громадських будівель.

«Також нагадуємо, що робота генераторів може мати негативний вплив на здоровʼя людей та довкілля з декількох причин: шум, вібрації та шкідливі викиди. Зокрема, у генераторів відкритого типу немає власної шумоізоляції. Постійний шум високого рівня може спричиняти стрес, погіршувати сон та загалом шкодити здоровʼю», — йдеться у повідомленні МОЗ.

Щоб знизити шум від генератора, у відомстві рекомендують розмістити його на відстані 6 метрів від житлових будинків і спальних приміщень, оточити пристрій шумозахисними та акустичними екранами або оснастити його спеціальним кожухом із внутрішньою шумоізоляцією та системою відведення вихлопних газів.

Нагадаємо, раніше ми писали: Які хитрощі допоможуть економити світло за допомогою чайника.

Читайте також: Вимкнення бойлера на ніч: чи допоможе це менше платити за світло.

Фото: з відкритих джерел.

Категорія: Війна, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version