Skip to content

Екологічна катастрофа: на річці Дніпро зафіксували масовий мор сомів

Жахлива картина розгорнулася біля Дніпрових Порогів, де спостерігається масовий замор сомів. Десятки, а можливо й сотні, вже напіврозкладених тушок цих риб вкривають акваторію річки між Олексіївкою та Микільським-на-Дніпрі. Про цю екологічну катастрофу повідомив дніпровський еколог Вадим Манюк у соцмережах. За його словами, замор сомів триває вже не перший день, а причини його досі невідомі, повідомляє «Наше Місто».

«Свідки цієї катастрофи з числа небайдужих місцевих жителів зараз очікують на прибуття представників рибінспекції», – пише Вадим Манюк. Він також закликає всіх, хто володіє інформацією про цю подію або має версії причин мору, поділитися нею.

Варто зазначити, що наразі на поверхні води не спостерігається трупів інших видів риб.

Доктор біологічних наук, професор, завідувач кафедри водних біоресурсів та аквакультури Дніпровського державного аграрно-економічного університету Роман Новіцький відзначив, що соми мають такий ступінь розкладеності, що їх загибель відбулася десь 2-3 тижні тому.

«Знову терміново викликані лаборанти чи то ветлабораторії, чи Держпродспоживслужби під наглядом екологічної служби відберуть проби води (яка вже давно “утекла”), знайдуть перевищення нітратів і малий вміст кисню… І все! Ми чомусь завжди констатуємо факти, але причини ніколи не усуваємо (скиди, розпашки до урізу води)», – прокоментував допис вчений.

Наразі журналісти «Наше місто» звернулися до фахівців, щоб детальніше дізнатися, що трапилося з рибою. Слідкуйте за нашими публікаціями.

Читайте також: Цвітіння Дніпра: експерт розповів, що буде, якщо скупатися в зеленій воді.

Фото ілюстративне, відео з фейсбук-сторінки Вадима Манюка.

Категорія: Відео, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: