Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Що буде з субсидіями після подорожчання світла: коментар Пенсійного фонду

У Пенсійному фонді повідомили, чи перерахують субсидії

У червні 2024 року в Україні проводиться перерахунок розміру субсидій на житлово-комунальні послуги. Він торкнеться всіх домогосподарств, які вже отримують таку допомогу. Про це журналістам «Наше місто» повідомили в Головному управлінні Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області.

Згідно з повідомленням, зміни в розмірі субсидії будуть враховані вже у липневих платіжках за комунальні послуги.

заступниця начальника ГУ ПФУ у Дніпропетровській області Наталія Корнійчук

– У зв’язку зі зростанням тарифу на електроенергію з 1 червня 2024 року розмір призначених житлових субсидій  буде автоматично перерахований Пенсійним фондом України без звернення громадян, – сказала заступниця начальника ГУ ПФУ у Дніпропетровській області Наталія Корнійчук. – Сума перерахованої субсидії буде відображена у виплаті за червень, яку одержувачі отримають у липні.

У випадку, якщо ви не користувалися субсидією раніше, але через подорожчання електроенергії витрати значно зросли, ви можете оформити допомогу. Зробити це можна, особисто подавши заявку до Пенсійного фонду України, до ЦНАПу, до уповноважених посадових осіб виконавчого органу відповідної територіальної громади. Або поштою до територіальних органів ПФУ. Зручний спосіб подання заявки – через онлайн-сервіси: вебсайт чи мобільний застосунок ПФУ, портал Дія.

Оформити субсидію можна, особисто подавши заявку до Пенсійного фонду

– Субсидія надається особам зі складу домогосподарства, якщо вони сплачують за комунальні послуги більше, ніж визначений для них обов’язковий платіж. Платіж розраховується індивідуально для кожного домогосподарства і залежить від середньомісячного сукупного доходу на одну особу, – повідомила Наталія Корнійчук. – Для призначення житлової субсидії може звернутися одна з осіб, зареєстрованих у житловому приміщенні, людина, яка орендує житло на підставі договору оренди або ВПО.

Громадяни мають надати заяву про призначення та надання житлової субсидії та декларацію про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії. Заява та декларація подаються громадянином, особа якого посвідчується при особистому зверненні паспортом громадянина України або тимчасовим посвідченням громадянина України.

Фото: “Наше місто”.

Читайте також: Зробіть запаси завчасно: у Дніпрі добу майже весь лівий берег буде без води.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: