Skip to content

Які хитрощі допоможуть економити світло за допомогою чайника

Які хитрощі допоможуть економити світло за допомогою чайника

Електрочайник – незамінний помічник на кухні. Але через жорстку воду на його стінках з часом утворюється накип. Це не лише псує зовнішній вигляд приладу, але й робить його роботу менш ефективною. Чайник з накипом споживає більше електроенергії, а вода в ньому довше закипає. Які хитрощі допоможуть економити світло й запобігти шкоді для організму від накипу, – розповість «Наше Місто».

Чому чайник починає споживати більше електроенергії

Часте використання електрочайника призводить до утворення вапняного нальоту на його внутрішніх стінках. Через цей наліт чайника потрібно вдвічі більше електроенергії, щоб закип’ятити воду. Надмірна кількість нальоту також може погіршити роботу пристрою. Крім того, зайвий шар нальоту негативно впливає на здоров’я людини, оскільки накип містить домішки, що були у воді.

Як відчистити чайник від нальоту

Без допоміжних речовин очистити чайник не вдасться. Для цього часто використовують білий оцет, лимонний сік або харчову соду. Білий оцет ефективно розчиняє вапняний наліт і жир, що робить його чудовою альтернативою сильним хімікатам, таким як відбілювач.

Лимонний сік, завдяки властивостям лимонної кислоти, є одним із найкращих натуральних засобів для очищення. Він також має антибактеріальні властивості, що допомагає продезінфікувати чайник.

Ці дві речовини можна використовувати окремо або разом для досягнення кращого ефекту очищення в запущених випадках. Закип’ятіть чайник і дайте суміші постояти пів години, щоб вона могла прореагувати.

Якщо хочете простішого варіанту, скористайтеся харчовою содою. Переконайтеся, що вона повністю розчинилася в чайнику. Прокип’ятіть суміш протягом 15 хвилин і дайте їй охолонути ще 15 хвилин. Після використання будь-якого із цих засобів обов’язково промийте чайник холодною проточною водою.

Нагадаємо, раніше ми писали: Як економити електроенергію, не відмовляючись від холодильника: дієві поради.

Читайте також: Вимкнення бойлера на ніч: чи допоможе це менше платити за світло.

Фото: з відкритих джерел.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: