Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ З пустиря до транспортного вузла: історія перетворення площі Старомостова

Як змінювалася площа Старомостова

Площа Старомостова, колись відома як площа Островського, є однією з найважливіших транспортних розв’язок Дніпра. Звідси можна легко дістатися до будь-якої точки міста. Проте, не завжди вона була такою, якою ми її знаємо сьогодні. Як змінювалася Старомостова – читайте в материале “Нашого міста”.

Після Другої світової війни площа являла собою пустир. З часом вона почала забудовуватися, і до кінця 1950-х років тут з’явилися автовокзал, тролейбусні та трамвайні зупинки.

У 1960-х роках на площі був збудований багатоповерховий житловий будинок, а також сквер, де дніпряни могли прогулюватися та відпочивати.

Укотре площа змінилася 1997 року, коли в Україну «прийшов» знаменитий американський фастфуд. Взимку того ж року бренд дістався і до Дніпра. Ресторан вирішили розмістити в центрі площі Островського.  З появою Макдональдса та будівництвом підземних переходів, площа отримала свій нинішній вигляд. Незважаючи на змінений формат і значно менші розміри, сучасна площа Старомостова, як і 70 років тому, залишається найбільшим транспортним вузлом Дніпра.

Детальніше – у нашому відео.

Читайте також: У Дніпрі по вулиці Квітки Цісик з’явився новий мурал.

Категорія: Відео, Новини Дніпра, Райони Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: