Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Плитоноски від дитячого бренду та костюм для розвідника: де у Дніпрі шиють одяг для фронту

Супрун Юлія

у Дніпрі шиють одяг для фронту

У Дніпрі працюють десятки виробництв, на яких шиють одяг для військових. На перемогу працюють як об’єднання “Бабусі для ЗСУ” так і професійні швейні цехи. І якщо перші допомагають фронту частіше балаклавами та в’язаними шкарпетками, то  другі шиють військову форму і навіть адаптивний одяг для поранених.  Про це пише “Наше мiсто”.   

Релоковане з Лисичанську швейне виробництво бренду одягу Be Easy, знайщло прихисток у Дніпрі і використовує напрацьований досвід для нужд фронту. Раніше тут шили круті дитячі куртки, а зараз до них додалися військові плитоноски, ремінно-плечові системи (РПС), кілька моделей підсумків. Також досвід пошиття дитячих курток з мембранної тканини допоміг створити ідеальні пончо-дощовики для військових.

амуніція для ЗСУ
Дитячий бренд шиє амуніцію для ЗСУ. Колаж: НМ
амуніція для ЗСУ
Ідеальний пончо-дощовики для військових. Колаж: НМ

У нас є обладнання, яке ми змогли евакуювати – це станок для герметизації швів. Це дуже важливо, адже коли проклеюється капюшон і горловина – пончо стає повністю водонепроникним, – пояснює Дмитро Косілкін, співзасновник Be Easy.

Дніпровська майстерня спецодягу LTM вже 10 років шиє одяг для військових. Керівники виробництва кажуть, що форма виготовляється з якісної української тканини, а ставка перш за все робиться на зручність. Тут паралельно шиють робочий одяг і камуфляж для військових розвідників.

одяг для військових
У Дніпрі шиють одяг для розвідників. Колаж: НМ

Ми обрали такі специфічні моделі, які рідко зустрічаються – для розвідників, і ми в цьому ключі працюємо. Ми шиємо літню, осінню та зимову форму, але моделі у нас  специфічні, нішовий товар. Він має попит лише в обмежених колах людей. От ми на них і орієнтуємося, – каже керівник майстерні Георгій Рябцев.

Маленьке виробництво шиє військовий одяг на будь-який сезон. Колаж: НМ

Він додає, що виробництво не велике, тому і товар не шиють великими партіями. 

Ще одне швейне виробництво у Дніпрі виготовляє адаптивний одяг для поранених українських військових. Це моделі із липучками/кнопками/зав’язками (наприклад, на штанах чи рукавах). Завдяки цьому військовослужбовці з пораненнями можуть безболісно одягнутися та здійснити необхідні маніпуляції. 

адаптивний одяг для поранених
адаптивний одяг для поранених
адаптивний одяг для поранених

Адаптивні штани, шорти, спідню білизну, кофти, футболки, шкарпетки відшиває підприємство ТОВ «Модельєри», яке було створено під час війни для закриття соціальних та військових потреб. Першим і основним проектом стали адаптивні костюми для проходження періоду реабілітації. Вони пошиті з приємного на дотик трикотажу з м’якими липучками.

Нагадаємо, раніше ми писали, що у соцзакладах Дніпра об’єдналися заради допомоги військовим

Категорія: Війна, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Тема дня

Позначки: , , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: