Skip to content

У Дніпрі захисник, який на війні втратив ногу, вперше в Україні отримав посвідчення водія категорії С1

Ігор Велько — колишній військовий. 24 лютого він зустрів на роботі. І вже через кілька днів пішов у військкомат та приєднався до лав ЗСУ. Він мужньо обороняв нашу країну, але отримав важке поранення і втратив нижню кінцівку. Потім були лікування, реабілітація та протезування. Сьогодні Ігор став першим в Україні випускником «Автошколи для осіб з інвалідністю», який отримав посвідчення водія категорії С1, повідомляє «Наше Місто» з посиланням на Регіональний сервісний центр ГСЦ МВС у Дніпропетровській та Запорізькій областях.

Військовий говорить, що найважче було прийняти нову реальність. Але він вирішив, що має продовжувати жити та працювати, насамперед, над собою, адже після нашої Перемоги робота буде для кожного — треба буде відбудовувати країну.

Автошкола для осіб з інвалідністю у Дніпрі - Наше Місто
Ігор Велько впевно почувається за кермом. Фото: Регіональний сервісний центр ГСЦ МВС у Дніпропетровській та Запорізькій областях.

«Знайшов в інтернеті, що є можливість особам з інвалідністю отримати посвідчення водія. Вирішив спробувати», — розповідає чоловік.

Так Ігор почав навчатись в інклюзивній автошколі на базі Дніпровського державного університету внутрішніх справ у лютому 2024 року. Маючи відкриту категорію В понад три роки, чоловік вирішив вдосконалити свої навички водіння та пройти перепідготовку, аби отримати посвідчення водія категорії С1. Військовий запевнив: інструктори мають багатий досвід та терпіння, завжди ввічливі, небайдужі, все детально пояснюють та хвилюються за результат разом з учнями.

Навчання проходило на обладнаному спеціально під потреби осіб з інвалідністю вантажному автомобілі (3,5-7,5 тонн) з ручним керуванням. Понад 40 годин практичної перепідготовки були дуже продуктивними та дали прекрасний результат — до габаритів автівки вдалося звикнути легко, тож на момент іспиту Ігор почувався досить впевнено. Зі специфічних моментів, які відрізняють водіння у категоріях В та С1, він зазначив заноси та повороти, а також специфічність руху у м. Дніпро та щільність дорожнього трафіку.

Незважаючи на все це, Ігор на «відмінно» склав практичний іспит у сервісному центрі МВС Дніпра та отримав посвідчення водія з відкритою категорією С1.

Роман Кучурін привітав ветерана з успішним результатом. Регіональний сервісний центр ГСЦ МВС у Дніпропетровській та Запорізькій областях

 «Завдяки співпраці Регіонального сервісного центру ГСЦ МВС у Дніпропетровській та Запорізькій областях з Дніпровським державним університетом внутрішніх справ маємо такі прекрасні новини. Ми дуже раді, що з нашою підтримкою особи з інвалідністю досягають своїх цілей. Пан Ігор довів, що немає нічого неможливого, потрібно тільки впевнено йти до своєї мети», — прокоментував подію заступник начальника Регіонального сервісного центру ГСЦ МВС у Дніпропетровській та Запорізькій областях Роман Кучурін.

Консультацію щодо послуг сервісних центрів МВС можна отримати за телефоном (044) 290-19-88 або на сторінках Головного сервісного центру МВС в Фейсбук та Інстаграм. Відповіді на найпоширеніші питання та корисну інформацію черпайте на сайті.

Категорія: Війна, Новини Дніпра, Освіта, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: