Skip to content

У Дніпрі через аварійність ремонтують підпірні стінки

У Дніпрі через аварійність ремонтують підпірні стінки

У дворі будинків № 69-73 по вулиці Робочій кипить ремонт підпірної стінки. Це пов’язано з її аварійним станом. Про це повідомляє «Наше місто» з посиланням на міську владу Дніпра.

Начальниця управління з благоустрою міста департаменту благоустрою та інфраструктури Дніпровської міськради Світлана Літвінова зазначила, що ремонт підпірних стінок у дворах багатоповерхівок у районах з різним рівнем ґрунту є важливою складовою загального технічного обслуговування будівель та інфраструктури. Це допомагає уникнути аварійних ситуацій та захищає інженерні комунікації (водопроводи, каналізаційні, електричні та газові мережі), що проходять під землею.

«Після низки звернень від мешканців щодо аварійного стану підпірної стінки у дворі по вул. Робочій, 69-73, було розпочато ремонтні роботи. Стару 64-метрову стінку було демонтовано, а на її місці буде збудовано нову з 23 буроналивних колон. Каркас стінки буде виготовлено з арматури та бетону. Роботи розпочалися минулого тижня і, за планом, мають бути завершені протягом місяця, залежно від погодних умов. Після закінчення ремонту буде відновлено благоустрій території. Нова підпірна стінка не лише убезпечить будинки, розташовані вище по схилу, від сповзання ґрунту, але й забезпечить правильне водовідведення», – підкреслила Світлана Літвінова.

Місцева мешканка Валентина схвалює ремонт: «Ситуація з цією підпірною стінкою була вже геть аварійною. Вона дуже сильно нахилилася, а відтак – тут було небезпечно. Вдячні, що відреагували на наші звернення і зараз ремонтують стінку».

Майстер будівельної дільниці Дмитро Бичко розповідає: «Демонтували старі бетонні блоки, які вже розповзалися. Прочистили траншею. Буримо свердловини під заливні колони, на яких стоятиме підпірна стінка. Після цього зробимо армування. Поставимо опалубку і бетонуватимемо. Це буде монолітна конструкція на багато років».

Окрім робіт на вул. Шевченка, ремонт підпірної стінки триває й на проспекті Миру, 11. Ця стінка має дещо іншу конструкцію: вона коротша, але вища. Проте загальний принцип ремонту схожий.

Фото пресслужба міської влади Дніпра

Раніше ми писали, де у центрі Дніпра можна сховатися від спеки і побути наодинці з природою.

Категорія: Важливо, Влада, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: