Skip to content

Загибель у Німеччині 9-річної дівчинки з Дніпропетровщини: з’явилися нові подробиці

Загибель у Німеччині 9-річної дівчинки з Дніпропетровщини: з’явилися нові подробиці

Дев’ятирічна Валерія, яка з початку війни разом з матір’ю знайшла прихисток у німецькому місті Дебельн, зникла безвісти. Її шукали протягом тижня, а потім, на жаль, знайшли мертвою. Тіло дівчинки було виявлено за 3 кілометри від її дому, а розтин підтвердив, що воно належить саме зниклій. Наразі з’явилися нові подробиці страшної трагедії, – пише «Наше Місто» з посиланням на видання Bild.

Тіло 9-річної Валерії, української дівчинки, яка зникла в Німеччині 3 червня дорогою до школи, було знайдено в лісі після кількох днів пошуків. У пошуках дитини рятувальники прочісували береги річки Мульде, використовуючи собак, гелікоптери та залучаючи водолазів. Жителів Дьобельна закликали самостійно оглянути свої сади, підвали, гаражі та інші господарські будівлі на наявність дівчинки. Місцеві жителі також сформували власні пошукові групи.

У зв’язку з підтвердженням загибелі дитини, поліція вживає посилених заходів безпеки, цілодобово чергуючи біля будинків її матері та бабусі. Правоохоронці реєструють усіх відвідувачів, не виключаючи можливості того, що вбивця може намагатися зв’язатися з близькими дівчинки. Поліція не виключає причетності до злочину знайомого або родича дівчинки, який, можливо, мав контакт з матір’ю чи бабусею загиблої.

«Якби не ретельні пошукові заходи, ми б не знайшли тіло Валерії сьогодні. Немає жодних ознак сексуального насилля, але ми проводимо розслідування за фактом вбивства або ненавмисного вбивства», – повідомив керівник відділу кримінальних розслідувань

Протягом останніх днів поліція провела опитування близько 400 мешканців району та перевірила алібі осіб, засуджених за сексуальні злочини у минулому. Наразі підозрюваних у справі вбивства 9-річної Валерії не виявлено.

Жахлива новина про насильницьку смерть дитини шокувала всю громаду. В результаті було скасовано фестиваль, який планувалося провести на вихідних.

Для довідки

Сім’я Валерії – біженці з Дніпропетровщини. Мати разом із двома неповнолітніми дітьми приїхала до Німеччини, коли почалася повномасштабна війна, у 2022 році. Їхній батько служить у Збройних силах України.

Раніше ми писали, зникла напередодні дня народження: у Дніпрі знайшли тіло 12-річної дівчинки.

Категорія: Кримінал, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: