Skip to content

У Дніпрі знайшли павука-сінокоса з довгими отруйними зубцями

На одному з житломасивів Дніпра мешканці знайшли павука, який не є поширеним для нашого регіону. За допомогою фахівців  було встановлено, що це Dysdera crocata, або павук-сінокос, повідомляє «Наше Місто» з посиланням на допис у групі «Тваринний світ України».

Цей павук належить до аранеоморфних павуків і має розміри від 9 до 15 мм. Він теплолюбний і частіше зустрічається в Південній Європі, а в Україні його можна знайти в будівлях, підвалах та теплицях.

Dysdera crocata веде нічний спосіб життя, а вдень ховається в твердому коконі з павутиння. Він харчується мокрицями, яких уникають інші павуки, а також полює на інших павуків.

Важливо!

Якщо павук відчує себе в небезпеці, він може вкусити людину своїми довгими отруйними зубцями. Укус може бути болючим, але отрута Dysdera crocata не є небезпечною для людей і не призводить до серйозних проблем зі здоров’ям. У деяких випадках у місці укусу може з’явитися свербіж.

Що робити, якщо вас вкусив Dysdera crocata:

  • Промити місце укусу теплою водою з милом.
  • Прикласти холодний компрес для зменшення набряку.
  • Прийняти знеболююче (за потреби).
  • Звернутися до лікаря, якщо у вас виникли алергічні реакції або інші проблеми зі здоров’ям після укусу.

Фахівці зазначають, що панікувати з приводу Dysdera crocata не варто. Ці павуки не агресивні і не нападають на людей без причини.

Нагадаємо, раніше ми писали, що у Дніпропетровській області виявлено павука-землекопа Atypus piceus.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: