Skip to content

Намагалися збити БпЛА феєрверками: у Дніпрі невідомі під час тривоги запускали салюти

Намагалися збити БпЛА феєрверками: у Дніпрі невідомі під час тривоги запускали салюти

Нещодавно у Дніпрі було чути звуки, схожі на вибухи. Як виявилося згодом, невідомі вирішили бавитися піротехнікою. Салют запускали прямо під час тривоги. Тому мешканці вулиці думали, що де працює протиповітряна оборона або «прильоти». Подробиці інциденту дізнавалися журналісти ДніпроTV, – пише «Наше Місто».

У Дніпрі 9 червня на вулиці Калиновій близько 12 години ночі мешканці прокинулись від незрозумілих звуків. Як з’ясувалось, це були феєрверки. Олександр, який живе в цьому районі багато років, розповів, що дуже перелякався, думаючи, що це вибухи.

«Я не знаю, скільки люди випили валер’янки та “Корвалолу”. Собаки так гавкали. Людей, які втратили глузд, багато. Їх слід мобілізувати на фронт. А вони тут бездіяльно проводять час», – сказав дніпрянин.

Жителі будинку №72 на вулиці Калинової у Дніпрі були шоковані та обурені, коли почули вибухи феєрверків. Як виявилося пізніше, це були не обстріли, а розваги невідомих осіб. Мешканці не розуміють, як можна веселитися салютами в розпал війни, коли інші люди гинуть та страждають.

Наразі поліцейські проводять розслідування та намагаються встановити особистості тих, хто влаштував феєрверк-шоу. Це вже не перший подібний випадок за останній місяць. Нещодавно правоохоронцям вдалося затримати зловмисника, який запускав салюти у селищі Діївці.

«Ним виявився 44-річний житель міста. На місці запуску феєрверку поліцейські вилучили залишки піротехнічного виробу. Дільничні офіцери поліції притягнули чоловіка до адміністративної відповідальності», – повідомила речниця Дніпровського районного управління поліції Аліна Стадник.

Нагадаємо, продаж та використання піротехніки в Україні суворо заборонені на весь час дії воєнного стану. Порушення заборони на піротехніку тягне за собою серйозну відповідальність:

  • Штраф до 34 тисяч гривень.
  • Арешт до п’яти років.

Читайте також: Випускний під час війни: скільки коштує вбрання  для випускника у Дніпрі.

Категорія: Війна, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: