Skip to content

В Україні подовжили термін застосування графіків погодинних відключень

В Україні подовжили термін застосування графіків погодинних відключень

Вчора ввечері в Укренерго повідомили, що ліміти споживання сьогодні, 11 червня, почнуть діяти з 14:00 до 19:00. Проте вже зараз термін було подовжено. Про це повідомляє «Наше Місто» з посиланням на телеграм-канал підприємства.

Сьогодні термін застосування графіків погодинних відключень по всій території України подовжений – обмеження будуть діяти з 14:00 до 23:00 для усіх споживачів: промислових підприємств та населення. Причина – збільшення споживання електроенергії у спеку.

Жарка погода призводить до зростання споживання електроенергії, яке, на жаль, не відповідає нашим можливостям з виробництва. Це пов’язано з тим, що українські електростанції зазнали значних пошкоджень внаслідок російських атак.

Для подолання дефіциту Україна імпортує електроенергію з країн Європи та отримує аварійну допомогу. Проте, через масштабність руйнувань, цих заходів недостатньо для того, щоб повністю збалансувати енергосистему.

Саме тому Диспетчерський центр «Укренерго» змушений запровадити тимчасові обмеження електропостачання як для промислових, так і для побутових споживачів. Важливо зазначити, що економія електроенергії може суттєво допомогти в цій ситуації. Тому усіх українців закликають зменшити споживання електроенергії, де це можливо.

В Україні подовжили термін застосування графіків погодинних відключень

Фото: телеграм-канал Укренерго.

Нагадаємо, раніше ми писали: Альтернативна енергетика у Дніпрі:  чи ефективні сонячні панелі та вітряки.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: