Skip to content

У Дніпрі видатний лікар з Туреччини провів унікальну 11-годинну операцію дівчинці на щелепі

У Дніпрі видатний лікар з Туреччини провів унікальну 11-годинну операцію дівчинці на щелепі

Вже п’ять років поспіль видатний хірург, доктор проф. Hakan Ağır, приїжджає до Дніпра, щоб ділитися своїм досвідом з українськими колегами, оперувати дітей та рятувати життя. Цього разу на базі Регіонального медичного центру родинного здоров’я протягом 4 днів було проведено 12 складних операцій на голові та шиї. Одним із найскладніших випадків стало відновлення обличчя пацієнтки Олени. Про це повідомляє «Наше Місто» з посиланням на Фейсбук-сторінку Анни Єрмолаєвої.

Після тривалого лікування рідкісної злоякісної пухлини носоглотки та променевої терапії у пацієнтки Олени виникло відмирання частини нижньої щелепи та сформувався наскрізний дефект лівої щоки. Її якість життя суттєво погіршилась.

Доктор Agir разом з українськими хірургами провели 11-годинну операцію з мікросудинної хірургії, під час якої відновили щелепу та м’які тканини малогомілковим вільним мікросудинним клаптем.

Завдяки цій операції Олена зможе знову ходити, їсти самостійно, а в майбутньому, після декількох етапів корекції та протезування, навіть повернути собі посмішку. Цей випадок став ще одним доказом неймовірної співпраці українських лікарів та їх закордонних колег.

«DrHakan Ağır ми дякуємо Вам, ми цінуємо Вашу віру в українських колег, ми вдячні за віру в нашу перемогу, за вашу допомогу українцям», – каже Анна Єрмолаєва.

Організація візиту доктора Ağır до Дніпра – це складне завдання, адже логістика з Туреччини потребує значних зусиль. Проте навіть попри такі складнощі, спеціаліст найвищого рівня продовжує відвідувати Дніпро, аби співпрацювати з дніпровськими колегами та допомагати людям.

«Хакан приїжджає до нас: навчає лікарів, оперує дітей, рятує Життя. Війна в Україні не зупинила Хакана, війна в Україні лише спонукає його приїздити частіше, проводити в операційній більше часу, консультувати більше дітей щоразу», – йдеться у дописі.

Нагадаємо, раніше ми писали: У Дніпрі в міській лікарні №16 вперше за допомогою найновішого обладнання провели унікальну операцію на суглобах.

Читайте також: Не могла їсти 6 років: в Україні врятували дівчинку, яка миючим засобом обпекла стравохід.

Категорія: Новини Дніпра, Новини здоров'я Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: