Skip to content

Куди піти у Дніпрі 11 червня

Сьогодні, 11 травня, Міжнародний день вітряка. Віряни вшановують пам’ять рівноапостольних Кирила і Мефодія. До Нового року залишилося 234 дні. 11 травня 2024 року — субота. 808-й день війни в Україні. Куди піти у Дніпрі сьогодні, дізнавались журналісти “Нашого Міста”.

Зоряна колиска: від атомів до життя

У Всесвіті існує безліч унікальних явищ, про які можна говорити нескінченно. Але, мабуть, найбільше за все у космосі нас цікавлять зорі. Чи це не тому, що ми відчуваємо зв’язок із ними? В ексклюзивній програмі «Зоряна колиска: від атомів до життя» ми з’ясуємо, які етапи проходить зірка у своїй еволюції, побачимо дивовижні туманності та дізнаємося, що спільного між людьми та зорями.

Де і коли: 18:30, планетарій Дніпра

Ти мене любиш?

Драма. На тлі розпаду СРСР 16-річна Кіра, жадаючи дорослішання, стикається з його жорстокою реальністю, що призводить до спроби самогубства, з якої її рятує працівник швидкої допомоги Міша.

Де і коли: в усіх кінотеатрах Дніпра, 140-240 грн

Виставка до ювілею ДНІМ імені Д.І. Яворницького «175 років на сторожі спадщини»

До уваги відвідувачів – скарби української та світової історії. Улюблениця містян – давньоєгипетська мумія жінки, якій 3000 років; колекція козацького одягу XVIII століття, ретельно зібрана ще Д. Яворницьким; колекція козацьких портретів, не лише гетьманів, а й образів простих козаків; унікальна своєю загадковістю плащаниця, секрет якої розкриється лише уважним; предмети традиційного українського побуту. Прості, але функціональні та щирі, вони занурюють в атмосферу домашнього затишку.

Нарешті, величним пам’ятником музею є його будівля, в головній залі якої і розміщено виставку. Її поява у 1905 р., на визначному для міста пагорбі, є результатом поєднання таланту, освіченості та капіталу місцевих мешканців. Як змінювалась будівля та її наповнення також можна дізнатись, відвідавши виставку.

Де і коли: Виставка працює в 10-й залі історичного музею. пр. Д. Яворницького,16, Ціна: вхідні квитки до музею.

Фото з відкритих джерел

Раніше ми розповідали, що у Дніпрі у «Дніпро Арт Стейдж» проходить виставка артсквоту

Категорія: Афіша, Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: