Skip to content

В Україні суттєво здорожчає хліб: причини

Ксенія Куземко

Хліб в Україні може подорожчати

Зважаючи на регулярні відключення світла та суттєве зростання цін на електроенергію, хлібопекарська галузь України очікує значного подорожчання продукції. Про це повідомляє «Наше місто» з посиланням на AgroPortal.

Президент Всеукраїнської асоціації пекарів Юрій Дученко розповів, що пекарні, які належать до критичної інфраструктури, потерпають від перебоїв з електропостачанням, що негативно впливає на виробництво та ціни на хліб. Ці перебої можуть призвести до зростання цін на хліб до 30%.

«Хоча хлібопекарська галузь не є великим споживачем електроенергії, аварійні відключення та несанкціоновані відключення електропостачання негативно впливають на виробництво. Це призводить до випуску бракованої продукції та виходу з ладу обладнання. Не всі хлібозаводи мають можливість працювати на генераторах. Ті, що мають, повинні бути попереджені заздалегідь, щоб мати можливість планово перейти на аварійний режим роботи на 2-3 години, не більше», – пояснив Дученко.

Крім вищезазначених проблем, Дученко окреслив й інші виклики, що негативно впливають на хлібну галузь. До них належать бюрократичні бар’єри та дефіцит зерна 2-го та 3-го класів. Він наголосив на необхідності негайних рішень для подолання цих труднощів, адже інакше ціни на хліб можуть і далі зростати.

У зв’язку з усіма цими проблемами відзначено всі передумови для здорожчання хліба вже на 10%, а в майбутні місяці ця тенденція може ще загостритися, призводячи до подорожчання на 20%.

Фото з відкритих джерел

Раніше ми писали, Борис Філатов розповів, як теплове господарство міста готують до зими.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: