Skip to content

«Мальдіви» у Дніпрі перетворюють на смітник

«Мальдіви» у Дніпрі перетворюють на смітник

Неофіційний пляж на ж/м Парус, який місцеві називають «Мальдівами», користується все більшою популярністю серед дніпрян і гостей міста, навіть незважаючи на заборону купання. Тут ніде яблуку впасти як у будні дні, так і вихідні, бо особливої альтернативи провести відпуску у людей в нинішніх умовах майже немає. Проте деякі відпочивальники обнагліли наскільки, що викидають сміття там, де засмагають і купаються, пише «Наше місто» з посиланням на допис Асі Ширяєвої у групі «Актив ж/м Парус (Дніпро) у Фейсбук.

Специфіка цього місця відпочинку в тому, що тут добувають пісок. Проте влітку роботи практично не ведуться, немає важкої техніки, робітників. Люди цим користуються і приходять на «Мальдіви» покупатися і позасмагати. Пляж віддалений від житломасиву і йти сюди пішки треба 30-40 хвилин. Багато хто приїжджає на машинах. Люди приносять і привозять з собою різноманітну їжу і напої, проте сміття з собою забирають далеко не всі.

«Отже, ситуація, жіночка 40+ з купою сміття кидає на кучу свій пакет. Я мала необережність сказати, що це не сміттєвий бак, но що почула: «А що це? Вчора тут теж було сміття!».

Роблю висновок, що люди не розуміють!

Тож, просто кажу, про всяк випадок: пляж не офіційний, прибирати нема кому; пляж – не сміттєвий бак; пляж – не попільничка.

Якщо важко донести своє сміття до ближнього баку, просто не несіть з собою піцу, купу коробок. Поїжте вдома», – написала Ася Ширяєва.

«Вчора теж звернула увагу на це сміття на пляжі біля пісків. Приїжджають дуже багато на власних авто, невже так тяжко забрати своє сміття з собою!? Піднявся вітер, це сміття літає по всім кущам, треба зробити величезні штрафи та всіх штрафувати, по-іншому наші люди не розуміють.

Невже так подобається лежати на кучах сміття?

Там, де живемо, там і гадимо», – обурюється місцева мешканка Ольга Положай.

Нагадаємо, що міські пляжі офіційно не працюють з початку повномасштабного вторгнення через дію воєнного стану в Україні.

Фото: Ася Ширяєва, Наше місто.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: