Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Що водії Дніпра думають про безпеку на міських дорогах

Михайло Чернов

Фото Валерія Кравченко

У Дніпрі міська влада та комунальні служби крок за кроком розвивають транспортну інфраструктуру, впроваджують цікаві новації та роблять рух транспорту більш впорядкованим, а умови для пішоходів – комфортнішими, повідомляє Наше місто. Ми розпитали дніпровських водіїв про те, які зміни на краще вони бачать кожного дня на дорогах.

Дороги у місті вправно ремонтують

Дніпровські водії зазначають: за останні роки шляхи міста та стан безпеки стали кращими. Втім є певні моменти, які викликають складнощі під час руху.

Фото Валерія Кравченко

– Так, стан автошляхів за останні роки став кращим, – зазначає досвідчений водій Юрій. – Дороги приводять до ладу, наносять розмітку, навіть у деяких дуже віддалених районах траси відремонтовані. З іншого боку можна зазначити, що водіям, які працюють або переміщуються в центральній частині міста, ускладнює рух бруківка, яка є на частині центрального проспекту та вулиці Грушевського. На цих ділянках треба їхати доволі повільно та обережно….

Зміни на краще у Дніпрі особливо помітні у порівнянні з іншими населеними пунктами:

Фото Валерія Кравченко

– Дороги в Дніпрі ремонтують, це добре видно, – ділиться враженнями молодий дніпрянин Костянтин, який вже має певний досвід водіння автівки. – Наноситься розмітка, працюють світлофори. Кращими стали шляхи на лівому березі –  вулиця Каруни,  вулиця Янтарна тощо. А ось приміром в Підгородньому нещодавно довелося побачити чималі ями на дорогах, на жаль…

Автошляхи в Дніпрі приводять до ладу усюди, навіть у найбільш віддалених локаціях:

– Справді, дороги в місті стали значно кращими, їх ретельно ремонтують, – розповідає дніпрянка Олена, яка за кермом вже 20 років. –  Приводять до ладу навіть шляхи у найбільш віддалених місцях. Приміром, нещодавно комунальники зробили дорогу в Самаровку, куди я доволі часто їжджу, тепер траса –  просто вогонь! А ще дуже зручна штука – сучасні світлофори з відліком часу. Це – дуже корисна інновація для водія, адже ти чітко розуміеш, через скільки секунд можна стартувати, або навпаки – бачиш, що треба пригальмувати перед світлофором, адже “проскочити” реально не встигнеш.

Водії звертають увагу на важливі іновації, які запроваджують в Дніпрі задля безпеки руху.

– На мій погляд,  за останній час в Дніпрі зроблено дуже багато корисного для комфортного руху, –  зазначає Михайло, водій з досвідом. – Дорожні служби ремонтують траси – у багатьох місцях, попри війну та всі складнощі. Вважаю, це дуже корисно для нашого мільйонного міста.
Проблема дорожнього руху в місті – завелика кількість автівок, а також складнощі з культурою водіння. А також – неоднозначна поведінка певної кількості водіїв  під час руху та намагання припаркуватися будь-яким чином, без огляду на зручність та безпеку інших учасників руху.
З іншого боку, в місті є цікаві здобутки з точки зору розвитку дорожньої інфраструктури. Дуже важливі з точки зору безпеки – сталеві бруси-відбійники, які  встановлені на багатьох трасах. Точно знаю, що завдяки цим конструкціям рух  Слобожанським проспектом, Набережною став безпечнішим. А ще відзначу нові яскраві світлофори, які добре видно навіть влітку, при дуже яскравому сонці. Кожна така новація дійсно підвищує комфорт водіїв, та й для пішоходів це добре.

Безпека – понад усе! На житлових массивах встановлюють засоби заспокоєння руху

Засоби заспокоєння руху встановили на низці вулиць лівого берега, на яких нещодавно було відремонтовано дорожнє покриття. Про важливий результат роботи для людей розповів Сергій Пустовий, депутат міської ради Дніпра:

“За заявками мешканців встановили нові штучні перешкоди для «шумахерів» на вулицях Яскрава (колишня Тверська), Богдана Хмельницького, Юрія Липи (кол. Усенка), – зазначив Сергій Пустовий. –  Мешканці кажуть, що треба ще. Тож у подальшому, якщо будуть заявки – встановимо додаткові✅ Безпека руху – понад усе!”

Категорія: Новини Дніпра, Тема дня, Транспорт в Дніпрі

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: