Site icon Наше Місто

У Дніпрі 3-річна дівчинка випала з вікна десятого поверху: з’явилися нові деталі трагедії

У Дніпрі 3-річна дівчинка випала з вікна десятого поверху: з'явилися нові деталі трагедії

У Дніпрі на Донецькому шосе 5 червня сталася трагедія: трирічна дівчинка випала з вікна десятого поверху. Її життя дивом врятували, але дитина отримала серйозні травми. За дівчинкою мав наглядати батько, але він на момент падіння міцно спав. Це вже другий раз, коли дитина падає з десятого поверху. В якому стані дівчинка та чи загрожує батькам позбавлення опіки читайте в матеріалі «Наше місто» з посиланням на 11 канал.

Першу допомогу малечі надали сусіди, адже батьків не вдалося додзвонитися. В родині є двоє старших братів, 12 та 19 років, але в момент трагедії за дитиною доглядав лише батько. Сусіди підозрюють, що він відкрив вікно та заснув.

Хоча офіційно родина характеризується позитивно, деякі сусіди, не на камеру, стверджують, що батько має схильність до вживання алкогольних напоїв.

На щастя, дівчинка отримала лише легкі травми і наразі перебуває в лікарні.

У це складно повірити, але дівчинка вижила після падіння з 10 поверху вже вдруге. Торік вона випала з балкона, кажуть у службі по справах дітей.

«Мати була на кухні. Вона готувала їсти, а дитина була разом зі своїми братами у вітальні і дитина випала з балкону», – розповіла начальниця відділу управління служби у справах дітей адміністрації АНД району міськради Євгенія Проскуріна.

Втім родину на облік не взяли, кажуть не було підстав.

«Для дітей створені належні умови: є ліжка для сну, шафа з одягом, продукти харчування, приладдя для навчання», – додала Євгенія Проскуріна.

Минулоріч родині же радили засклити балкон, але марно. Цьогоріч рекомендації служб у справах дітей такі ж.

Проте цього разу родину візьмуть на облік і перевірять чи виконали ті умови

«Буде надано чіткий термін щодо усунення недоліків. Якщо недоліки не будуть усунені, то буде повторно розглянуто на засідання комісії питань захисту прав дітей щодо можливості або неможливості відібрання дітей або позбавлення батьківських прав», – розповіла начальниця відділу управління служби у справах дітей адміністрації АНД району міськради Євгенія Проскуріна

Відреагували на інцидент та правоохоронці. Відкрили кримінальне провадження.

«Злісне не виконання батьківських обов’язків по догляду за дитиною або особою над якою встановлено опіку чи піклування. Зараз триває слідство. Санкції цієї статі передбачає покарання від обмеження волі до позбавлення волі на строк до п’яти років», – розповіла  речниця Дніпровського районного управляння поліції Аліна Стадник.

Аби убезпечити малолітніх дітей у поліції радять ставити замки на вікна та прибирати меблі по яких малеча може вилізти на підвіконня і впасти.     

Раніше ми писали, наступного дня мало б виповнитися 8 років: на Дніпропетровщині дитина випала з вікна.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version