Skip to content

Як зарядити телефон, якщо немає світла: чотири ефективні методи

Ксенія Куземко

Как зарядить телефон, если нет света: четыре эффективных метода

В наш час смартфони перетворилися на невід’ємну частину щоденного життя. Проте, що робити, коли зникає електрика? Знання альтернативних методів заряджання телефону стануть ключем до підтримки зв’язку в таких ситуаціях. Кореспондент «Наше місто» розповість декілька способів, як зарядити телефон, коли відсутня електрика.

Підключіть телефон до ноутбука

Ноутбук має порти USB, які не лише заряджають мобільні телефони, а й можуть живити їх протягом декількох годин (за умови, що ноутбук повністю заряджений).

Ось як підключити телефон:

  • Увімкніть ноутбук, але не розблоковуйте екран.
  • Підключіть телефон до USB-порту ноутбука за допомогою кабелю.
  • Якщо у вас iPhone, вам може знадобитися адаптер з USB-C на USB для підключення до порту.

Використовуйте портативний зарядний пристрій або повербанк

Ви можете мати один із цих пристроїв, якщо він у вас вже є, або придбати його. Їх можна знайти у більшості магазинів електроніки.

Портативні зарядні пристрої та повербанки не тримають заряд вічно, але їм не потрібна постійна підзарядка. Їх можна зарядити заздалегідь, адже вони здатні зберігати заряд протягом декількох місяців. Це робить їх чудовим вибором для аварійних ситуацій або просто для використання у дорозі, коли доступ до розетки обмежений.

Підключіться до машини

Існує два способи зарядити телефон у машині:

  • За допомогою USB-порту: Більшість сучасних авто обладнані USB-портами, до яких можна під’єднати телефон. Просто підключіть кабель USB до порту та телефону, і заряджання розпочнеться.
  • Якщо у вашому авто немає USB-порту, ви можете придбати недорогий адаптер, який підключається до прикурювача. Вставте адаптер у прикурювач, а потім підключіть до нього кабель USB та телефон. Заряджання розпочнеться, коли ви заведете двигун.

Скористайтеся енергією сонця

Якщо у вас є доступ до сонячних променів, рекомендується використовувати сонячний зарядний пристрій. Ці компактні гаджети оснащені сонячними панелями, які перетворюють сонячне світло на електричну енергію, яку можна використовувати для заряджання вашого телефону.

Хоча це не найшвидший спосіб, сонячні зарядні пристрої є чудовим екологічним рішенням для тривалих вимкнень електроенергії. Вибирайте моделі вбудованих акумуляторів для використання вночі.

Раніше ми писали, як захистити гаджети від перегріву в спеку: корисні поради.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: