Skip to content

У Дніпрі з’являться два трамвайних вагони з панорамним дахом

У Дніпрі з'являться два трамвайних вагони з панорамним дахом

26 трамваїв з німецького Лейпцига вийдуть на маршрути Дніпра до кінця року. Це чудова новина для міста, адже оновлення електротранспорту робить його зручнішим та економнішим. Про це повідомив заступник міського голови Дніпра Ігор Маковцев у фейсбук, пише «Наше місто».

З цим німецьким містом Дніпро активно співпрацює протягом останніх років – з 2019-го отримали 50 вживаних вагонів. Наприкінці минулого року Лейпциг знову звернувся до Дніпра з пропозицією передати трамвайні вагони. Фактично їх подарували нашому місту.

«Дуже дякуємо за допомогу та підтримку нашим партнерам з Німеччини. Та особисто – заступнику міського голови Лейпцига Ульріху Горнінгу ,голові Лейпцизького транспортного підприємства Рональду Юрсу та Єнсу Штробелю-керівнику управління рухомого складу. Зустрілися з колегами проговорили про можливість подальшої співпраці і не тільки в транспортній сфері», – йдеться у повідомленні.

Вже17 вагонів отримали у гарному стані. До нас вони прибувають із заміненою на сучасну та енергоощадну системою керування (тепер споживають на 30% менше електроенергії), модернізованими салонами та освітленням. Зараз вагони потребують лише адаптації ширини колії до нашого стандарту (1524 мм замість 1435 мм). Цим вже займаються фахівці КП «Дніпровський електротранспорт».

На останню партію Дніпро чекає протягом тижня. Уже до кінця року ці 26 вагонів вийдуть на колії Дніпра, замінивши частину морально та технічно застарілих трамваїв радянських часів.

І ще приємна новина, два вагони будуть мати так званий панорамний дах і можуть використовуватися для оглядових екскурсій.

Головне фото: ілюстративне

Раніше ми писали, через мобілізацію у Дніпрі може зупинитися громадський транспорт та сміттєвози.

Категорія: Важливо, Влада, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: